- Typ: Oroshi
- Długość ostrza: 240mm
- Rękojeść: drewno magnolii
- HRC: 56-57
- Typ ostrzenia: jednostronne
Nóż kuchenny Bunmei Oroshi z ostrzem o długości 240 mm wykorzystywany jest głównie do filetowania czy oprawianiem dużych ryb. Jego ostrze jest grube i jednocześnie smukłe, więc zdecydowanie ułatwia wykonywanie takich prac kuchennych jak plastrowanie czy filetowanie ryb. Bunmei Oroshi może z powodzeniem zastąpić tradycyjny nóż Yanagiba.
Seria noży kuchennych Bunmei Gincho powstała pod szyldem marki Yoshikin, producenta uznanych noży Global. Ostrza noży z tej linii wykonuje się z wysokowęglowej stali molibdenowo-wanadowej, a w procesie hartowania uzyskują one twardość dochodzącą do 56-57 HRC. Rękojeść noży Bunmei Gincho powstaje z drzewa magnolii. Cała seria obejmuje klasyczne japońskie noże, które znajdują zastosowanie w codziennej pracy sushi masterów. Każdy nóż umieszczono w eleganckim pudełku, które świetnie sprawdzi się jako pudełko prezentowe.
- Typ noża
- Deba - Nóż do Oprawiania Ryb
- Rodzaj stali
- Stal nierdzewna
- Zakres cen
- 300-599 zł
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
