Nóż japoński Kiritsuke, którego ostrze ma szeroki profil, stanowi niezwykle uniwersalne narzędzie w pracy kuchennej. Łączy najlepsze cechy noży Nakiri oraz Gyuto. Cieszy się dużą popularnością w kuchni zachodniej.

Dużą zaletą kolekcji noży Hado Ginsan Kijiro jest ich ręczny sposób powstawania. Wykuwaniem ostrzy zajmuje się Shogou Yamatsuka, natomiast zadanie wykańczania i ostrzenia należy do Tadataka Maruyama. Każdy nóż ma rdzeń wytworzony ze stali Ginsan (Silver#3), a otaczają go ochronne okładziny ze stali nierdzewnej. W czasie hartowania twardość ostrzy dochodzi do 62-63 HRC – co więcej, w wyniku tego procesu, a także obróbki cieplnej przez długi czas zachowują one nadaną im ostrość. Również ostrzenie noży Hado Ginsan Kijiro przebiega bez problemu. Charakterystyczna oktagonalna rękojeść została wytworzona z wiśniowego drewna i niezwykle wygodnie leży w dłoni. Pomalowano ją lakierem japońskim, który nosi nazwę Kijiro, w efekcie czego prezentuje się bardzo pięknie.

Wszystkie noże marki Hado to doskonały wybór dla profesjonalnych użytkowników, którzy oczekują najwyższej jakości i komfortu. Sprawdzą się one także w rękach amatorów gotowania, którym zależy na największych walorach japońskiej sztuki kowalstwa.

  • Typ: Nóż szefa kuchni "Kiritsuke"
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Długość całkowita: 353 mm
  • Wysokość ostrza: 47 mm
  • Grubość ostrza: 2,2 mm
  • Rękojeść: drewno wiśniowe, lakier Kijiro
  • Stal: rdzeń Ginsanko (Silver #3), okładziny nierdzewne
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 162 gramy
  • Kowal: Shogou Yamatsuka
  • Ostrzyciel: Tadataka Maruyama

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
PłatnośćOpcje wysyłkiCena
Płatność przelewem lub Przelewy24Kureir DPD15 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie powyżej 500złPaczkomaty0 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie poniżej 500złPaczkomaty9,99 zł
Płatność za pobraniemKurier DPD25 zł
Płatność za pobraniemPaczkomaty17 zł

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „HADO Ginsan Urushi Kijiro Kiritsuke 210mm”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnio oglądane

  • Recently Viewed Products is a function which helps you keep track of your recent viewing history.
    Kup teraz