• +48 794 113 882

Masahiro MSC Santoku 165 mm

11061

239,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Nóż Santoku
  • Długość ostrza: 165 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: 58 - 59
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

Santoku jest japońskim nożem kuchennym, często określanym jako odpowiednik tradycyjnego noża szefa kuchni. Zazwyczaj nóż Santoku posiada krótsze i jednocześnie szersze ostrze od noża szefa kuchni. Zapewnia dużą wygodę zarówno podczas krojenia, jak i szatkowania.

Wszystkie noże z serii MSC są nożami uniwersalnymi i najbardziej podstawowymi, które przeznaczone są do domowego użytku. Linia MSC stanowi jednocześnie podstawową serię noży kuchennych znanej i cenionej marki Masahiro. Zaletą każdego noża jest jego ostrze, które wykonuje się z wysokowęglowej stali o nazwie MBS-26. W wyniku złożonego procesu hartowania (który opracowała rodzina Hattori, właściciele firmy) ostrza zyskują twardość na poziomie 58-59 HRC. Noże kuchenne Masahiro MSC cechują się zarazem doskonale zrównoważonymi proporcjami między elastycznością i twardością ostrzy. Nierdzewne noże łatwo utrzymać, a ich dodatkowym atutem jest estetyczny wygląd i piękna rękojeść z drewna pakka. Jest ona wyprofilowana w ergonomiczny sposób, dzięki czemu noże z serii MSC są wyjątkowo wygodne podczas korzystania z nich każdego dnia.
Rodzaje nożyNóż Santoku
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Santoku jest japońskim nożem kuchennym, często określanym jako odpowiednik tradycyjnego noża szefa kuchni. Zazwyczaj nóż Santoku posiada krótsze i jednocześnie szersze ostrze od noża szefa kuchni. Zapewnia dużą wygodę zarówno podczas krojenia, jak i szatkowania.

Wszystkie noże z serii MSC są nożami uniwersalnymi i najbardziej podstawowymi, które przeznaczone są do domowego użytku. Linia MSC stanowi jednocześnie podstawową serię noży kuchennych znanej i cenionej marki Masahiro. Zaletą każdego noża jest jego ostrze, które wykonuje się z wysokowęglowej stali o nazwie MBS-26. W wyniku złożonego procesu hartowania (który opracowała rodzina Hattori, właściciele firmy) ostrza zyskują twardość na poziomie 58-59 HRC. Noże kuchenne Masahiro MSC cechują się zarazem doskonale zrównoważonymi proporcjami między elastycznością i twardością ostrzy. Nierdzewne noże łatwo utrzymać, a ich dodatkowym atutem jest estetyczny wygląd i piękna rękojeść z drewna pakka. Jest ona wyprofilowana w ergonomiczny sposób, dzięki czemu noże z serii MSC są wyjątkowo wygodne podczas korzystania z nich każdego dnia.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro MSC Santoku 165 mm

Masahiro MSC Santoku 165 mm

  • Typ: Nóż Santoku
  • Długość ostrza: 165 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • HRC: 58 - 59
  • Typ ostrzenia: dwustronnie

Napisz opinię

7 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.