Nagomi Maru Nóż kuchenny do pieczywa 21 cm
Specjalistyczny nóż kuchenny, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej, ząbkowanej krawędzi tnącej doskonale sobie poradzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Cienka klinga pozwala ciąć pieczywo na równe, niespłaszczone kromki, bez zgniatania delikatnego miąższu bułek czy chleba.
Dane techniczne:
Ostrze – stal wysokowęglowa 440
Rękojeść – hiszpańskie drewno pakka
Twardość –58 HRC +/- 1
Długość całkowita –34 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 3,7 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 135 g
- Typ: Nóż do pieczywa
- Długość ostrza: 210mm
- Rękojeść: drewno wzmacniane
- HRC: 58+/-1
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.