- -30%
- Typ: Nóż uniwersalny
- Długość ostrza: 135 mm
- Długość całkowita: 264 mm
- Wysokość ostrza: 30 mm
- Rękojeść: rosewood
- Stal: Aogami#2, okładziny nierdzewne
- HRC: 62-63
- Typ ostrzenia: dwustronne
- Waga: 84 gramy
Mały i poręczny nóż uniwersalny Ohishi o długości ostrza 135 mm, przyda się w szczególności przy obróbce mniejszych produktów jak grzyby, czosnek czy szalotki.
Do ich produkcji użyto stali węglowej Aogami #2 w wykończeniu Nashiji. Ostrza tych pięknych noży zostały zahartowane na poziomie 62-63 HRC. Jest to bardzo przystępna seria noży, oferująca doskonałą stal i właściwości tnące w połączeniu z klasycznym wykończeniem. Rękojeść w kształcie litery D wykonana jest z drewna różanego; zapewnia ponadprzeciętną wygodę podczas krojenia.
- Typ noża
- Petty/Pairing - Mały Nóż Uniwersalny
- Rodzaj stali
- Aogami #2
Stal węglowa - Wykończenie ostrza
- Nashiji
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
