• +48 794 113 882

Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 240 mm

SKKY-240

1 135,20 zł

-20%

1 419,00 zł z vat

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba ma długość 240 mm i jest tradycyjnym nożem japońskim używanym przez profesjonalnych mistrzów sushi. Posiada wąskie i długie ostrze, dzięki któremu można poradzić sobie z precyzyjnym plastrowaniem ryb, jak i mięsa. Przydaje się zawsze przy pracy związanej z przygotowywaniem sushi i sashimi. Obok Deby i Usuby stanowi jeden z trzech podstawowych noży w japońskiej kuchni.

Linia znakomitych noży kuchennych Sakai Kikumori Kasumitogi składa się z ręcznie robionych i wykańczanych przez wybitnych rzemieślników noży o dwuwarstwowych ostrzach. Ich rdzeń produkuje się ze stali węglowej, która nazywa się Yasuki White – 2 Steel, a zewnętrzną warstwę tworzy miękkie żelazo. W wyniku przeprowadzonego hartowania twardość ostrzy Sakai Kikumori Kasumitogi dochodzi do 62-63 HRC. Zaletą o sporym znaczeniu jest także to, że noże te przez wyjątkowo długi czas zachowują nadaną ostrość. Specjalna rękojeść, która ma kształt litery D, wytwarzana jest z pięknego magnoliowego drewna i dodatkowo zdobi ją skuwka z bawolego rogu.

Efekt „mglistego” wykończenia warstwy żelaza to zasługa zastosowania techniki Kasumi (którą można przetłumaczyć jako „mglisty”). W ciekawy sposób kontrastuje ono z wypolerowaną krawędzią tnącą noża. To doskonałe połączenie pięknej sztuki rzemiosła z wysoką funkcjonalnością i jakością. Noże te z powodzeniem sprawdzają się w rękach mistrzów sushi, jak i w domowych kuchniach miłośników gotowania i potraw japońskich. Noże z serii Sakai Kikumori Kasumi-Togi dla zachowania swoich znakomitych walorów wymagają regularnej pielęgnacji, ponieważ nie należą do nierdzewnych.
Rodzaje nożyNóż do filetowania, Nóż do plastrowania, Nóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal węglowa

Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba ma długość 240 mm i jest tradycyjnym nożem japońskim używanym przez profesjonalnych mistrzów sushi. Posiada wąskie i długie ostrze, dzięki któremu można poradzić sobie z precyzyjnym plastrowaniem ryb, jak i mięsa. Przydaje się zawsze przy pracy związanej z przygotowywaniem sushi i sashimi. Obok Deby i Usuby stanowi jeden z trzech podstawowych noży w japońskiej kuchni.

Linia znakomitych noży kuchennych Sakai Kikumori Kasumitogi składa się z ręcznie robionych i wykańczanych przez wybitnych rzemieślników noży o dwuwarstwowych ostrzach. Ich rdzeń produkuje się ze stali węglowej, która nazywa się Yasuki White – 2 Steel, a zewnętrzną warstwę tworzy miękkie żelazo. W wyniku przeprowadzonego hartowania twardość ostrzy Sakai Kikumori Kasumitogi dochodzi do 62-63 HRC. Zaletą o sporym znaczeniu jest także to, że noże te przez wyjątkowo długi czas zachowują nadaną ostrość. Specjalna rękojeść, która ma kształt litery D, wytwarzana jest z pięknego magnoliowego drewna i dodatkowo zdobi ją skuwka z bawolego rogu.

Efekt „mglistego” wykończenia warstwy żelaza to zasługa zastosowania techniki Kasumi (którą można przetłumaczyć jako „mglisty”). W ciekawy sposób kontrastuje ono z wypolerowaną krawędzią tnącą noża. To doskonałe połączenie pięknej sztuki rzemiosła z wysoką funkcjonalnością i jakością. Noże te z powodzeniem sprawdzają się w rękach mistrzów sushi, jak i w domowych kuchniach miłośników gotowania i potraw japońskich. Noże z serii Sakai Kikumori Kasumi-Togi dla zachowania swoich znakomitych walorów wymagają regularnej pielęgnacji, ponieważ nie należą do nierdzewnych.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 240 mm

Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 240 mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

5 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.