Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 180 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 180 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 180 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 180 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 180 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 180 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 180 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 180 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 180 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 180 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 180 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 180 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 180 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 180 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 180 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 180 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 180 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 180 mm

Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 180 mm

7004
Dostępny - wysyłka w 24h
349,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Gyuto / Nóż Szefa Kuchni
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Długość całkowita: 305 mm
  • Wysokość ostrza: 39 mm
  • Grubość ostrza: 2 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • Stal: AUS-8, monosteel
  • HRC: 59+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 150 gram


Nóż szefa kuchni Kanetsugu Pro-M o ostrzu o długości 180 mm, jest polecany do większości prac kuchennych - to najbardziej uniwersalny typ noża o wszechstronnym zastosowaniu.

Noże kuchenne z serii Kanetsugu Pro-M to bardzo popularne nierdzewne noże tego japońskiego producenta w klasycznym zachodnim stylu. Ostrza tych noży są wykonane z jednego kawałka stali AUS-8, w tzw. technice „monosteel”. W trakcie hartowania stal poddawana jest obróbce cieplnej (tzw. „sub-zero treatment”), podczas której ostrza schładza się gwałtownie w temperaturze -70 C°. W rezultacie ostrza uzyskują twardość na poziomie 59+/-1 HRC. Ostrza noży z serii Pro-M posiadają bardzo dobre właściwości tnące, które zawdzięczamy odpowiedniemu hartowaniu oraz przede wszystkim wypukłemu szlifowi, tzw. „hamaguri ba”. Warto zauważyć, że wykończenie noży z tej serii i spasowanie rękojeści jest na bardzo wysokim poziomie.
Rękojeść została wykonana z ciemnego drewna pakka, które zaimpregnowano – jest całkowicie odporne na wilgoć. Ergonomicznie wyprofilowana rękojeść jest wygodna i daje pewny chwyt nawet podczas długiej pracy w kuchni.
Seki Kanetsugu to producent z miasta Seki w Japonii, słynącego z produkcji noży kuchennych. Firma została założona przez Matsujiro Kawamurę w 1918 roku. Był on potomkiem Kanetsugu, słynnego wytwórcy mieczy samurajskich (1336-1392).

Typ noża
Gyuto - Nóż Szefa Kuchni
Rodzaj stali
Stal nierdzewna
Kanetsugu
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.