Takamura Tsuchime Petty 130mm VG-10
Takamura Tsuchime Petty 130mm VG-10
Takamura Tsuchime Petty 130mm VG-10
Takamura Tsuchime Petty 130mm VG-10
Takamura Tsuchime Petty 130mm VG-10
Takamura Tsuchime Petty 130mm VG-10
Takamura Tsuchime Petty 130mm VG-10
Takamura Tsuchime Petty 130mm VG-10
Takamura Tsuchime Petty 130mm VG-10
Takamura Tsuchime Petty 130mm VG-10
Takamura Tsuchime Petty 130mm VG-10
Takamura Tsuchime Petty 130mm VG-10

Takamura Tsuchime Petty 130mm VG-10

TTP130VG10
Dostępny - wysyłka w 24h
509,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Nóż uniwersalny "Petty"
  • Długość ostrza: 130 mm
  • Długość całkowita: 245 mm
  • Wysokość ostrza: 28 mm
  • Grubośc klingi: 1,6 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • Stal: Rdzeń VG-10, okładziny nierdzewne
  • HRC: 60-62
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 75 gramy

Mały i niezwykle poręczny nóż kuchenny o uniwersalnym zastosowaniu – Takamura z ostrzem długości 130 mm – nadaje się do obróbki drobniejszych produktów. Doskonały do pracy z grzybami, czosnkiem lub szalotką.

Udana kolekcja noży kuchennych Takamura VG-10 cechuje się wysoką jakością i połączeniem kunsztu wykonania z praktycznym zastosowaniem. Mocny rdzeń każdego noża jest wykuty z nierdzewnej stali wysokowęglowej VG-10. Warto dodać, że została ona zaprojektowana specjalnie w celu wytwarzania najlepszych noży kuchennych – łączy bowiem w idealnej kombinacji takie cechy jak ostrość, odporność na odbarwienia czy też wytrzymałość. Rdzeń otacza ochraniająca go miękka stal. Ostrza wykończone zostały szczególnym sposobem – dzięki wykorzystaniu techniki „Tsuchime” noże te mają jedyny w swoim rodzaju, piękny wygląd nasuwający skojarzenia z młotkowaną stalą. W wyniku procesu hartowania ich niezwykle cienkie i zarazem ostre ostrza zyskują twardość rzędu 60-62 HRC. Każdy z nich został ręcznie naostrzony, co czuć już od pierwszego użycia. Dopasowana rękojeść z drewna pakka stanowi piękne wykończenie. Estetycznym akcentem są również gustowne pudełka prezentowe, w które został zapakowany każdy nóż Takamura VG-10.

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

6 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.