• +48 794 113 882
Tojiro Aogami Yanagiba 300mm Powiększ

Tojiro Aogami Yanagiba 300mm

F-962

1 199,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 300mm
  • Rękojeść: drewniana + skuwka z bawolego rogu
  • HRC: 63 +/- 1
  • Typ ostrzenia: Jednostronnie

Podstawowy nóż w wyposażeniu sushi masterów – Yanagiba Tojiro Aogami o długości ostrza 300 mm – tradycyjnie ostrzony jest jednostronnie. Dzięki temu, że posiada wąskie i długie ostrze, świetnie nadaje się do plastrowania, jak i do precyzyjnego krojenia. Nóż Yanagiba wykorzystywany jest głównie w pracach przy przygotowywaniu sashimi i sushi. Ten rodzaj noża wywodzi się z rejonu Osaki (Kansai).

Seria profesjonalnych noży kuchennych w tradycyjnym stylu japońskim – Tojiro Aogami – przeznaczona jest do przygotowywania takich potraw kuchni japońskiej jak sushi czy sashimi. Jednostronnie ostrzone noże mają dwuwarstwowe ostrza. Ich rdzeń wykonywany jest z wyjątkowo twardej węglowej stali – Aogami, natomiast zewnętrzną warstwę tworzy się z miękkiej stali. Stosowana technika hartowania zapewnia uzyskanie ostrza o bardzo wysokim stopniu twardości (63 +/- 1 HRC). Powstająca z japońskiego drzewa HO rękojeść pięknie się prezentuje (to m.in. zasługa skuwki z bawolego rogu, którą jest wykończona). Noże wchodzące w skład serii Tojiro Aogami nie należą do nierdzewnych, dlatego należy pamiętać o ich odpowiedniej pielęgnacji. Można je polecić mistrzom sushi, jak i amatorom sushi, którzy cenią wysoką jakość i piękno ręcznego wykonania oraz wykończenia. Każdy nóż umieszczono w eleganckim pudełku prezentowym.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal węglowa

Podstawowy nóż w wyposażeniu sushi masterów – Yanagiba Tojiro Aogami o długości ostrza 300 mm – tradycyjnie ostrzony jest jednostronnie. Dzięki temu, że posiada wąskie i długie ostrze, świetnie nadaje się do plastrowania, jak i do precyzyjnego krojenia. Nóż Yanagiba wykorzystywany jest głównie w pracach przy przygotowywaniu sashimi i sushi. Ten rodzaj noża wywodzi się z rejonu Osaki (Kansai).

Seria profesjonalnych noży kuchennych w tradycyjnym stylu japońskim – Tojiro Aogami – przeznaczona jest do przygotowywania takich potraw kuchni japońskiej jak sushi czy sashimi. Jednostronnie ostrzone noże mają dwuwarstwowe ostrza. Ich rdzeń wykonywany jest z wyjątkowo twardej węglowej stali – Aogami, natomiast zewnętrzną warstwę tworzy się z miękkiej stali. Stosowana technika hartowania zapewnia uzyskanie ostrza o bardzo wysokim stopniu twardości (63 +/- 1 HRC). Powstająca z japońskiego drzewa HO rękojeść pięknie się prezentuje (to m.in. zasługa skuwki z bawolego rogu, którą jest wykończona). Noże wchodzące w skład serii Tojiro Aogami nie należą do nierdzewnych, dlatego należy pamiętać o ich odpowiedniej pielęgnacji. Można je polecić mistrzom sushi, jak i amatorom sushi, którzy cenią wysoką jakość i piękno ręcznego wykonania oraz wykończenia. Każdy nóż umieszczono w eleganckim pudełku prezentowym.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Aogami Yanagiba 300mm

Tojiro Aogami Yanagiba 300mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 300mm
  • Rękojeść: drewniana + skuwka z bawolego rogu
  • HRC: 63 +/- 1
  • Typ ostrzenia: Jednostronnie

Napisz opinię

9 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.