• +48 794 113 882

Tojiro Aogami Yanagiba 300mm

F-962

1 769,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 300mm
  • Rękojeść: drewniana + skuwka z bawolego rogu
  • HRC: 63 +/- 1
  • Typ ostrzenia: Jednostronnie

Podstawowy nóż w wyposażeniu sushi masterów – Yanagiba Tojiro Aogami o długości ostrza 300 mm – tradycyjnie ostrzony jest jednostronnie. Dzięki temu, że posiada wąskie i długie ostrze, świetnie nadaje się do plastrowania, jak i do precyzyjnego krojenia. Nóż Yanagiba wykorzystywany jest głównie w pracach przy przygotowywaniu sashimi i sushi. Ten rodzaj noża wywodzi się z rejonu Osaki (Kansai).

Seria profesjonalnych noży kuchennych w tradycyjnym stylu japońskim – Tojiro Aogami – przeznaczona jest do przygotowywania takich potraw kuchni japońskiej jak sushi czy sashimi. Jednostronnie ostrzone noże mają dwuwarstwowe ostrza. Ich rdzeń wykonywany jest z wyjątkowo twardej węglowej stali – Aogami, natomiast zewnętrzną warstwę tworzy się z miękkiej stali. Stosowana technika hartowania zapewnia uzyskanie ostrza o bardzo wysokim stopniu twardości (63 +/- 1 HRC). Powstająca z japońskiego drzewa HO rękojeść pięknie się prezentuje (to m.in. zasługa skuwki z bawolego rogu, którą jest wykończona). Noże wchodzące w skład serii Tojiro Aogami nie należą do nierdzewnych, dlatego należy pamiętać o ich odpowiedniej pielęgnacji. Można je polecić mistrzom sushi, jak i amatorom sushi, którzy cenią wysoką jakość i piękno ręcznego wykonania oraz wykończenia. Każdy nóż umieszczono w eleganckim pudełku prezentowym.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal węglowa

Podstawowy nóż w wyposażeniu sushi masterów – Yanagiba Tojiro Aogami o długości ostrza 300 mm – tradycyjnie ostrzony jest jednostronnie. Dzięki temu, że posiada wąskie i długie ostrze, świetnie nadaje się do plastrowania, jak i do precyzyjnego krojenia. Nóż Yanagiba wykorzystywany jest głównie w pracach przy przygotowywaniu sashimi i sushi. Ten rodzaj noża wywodzi się z rejonu Osaki (Kansai).

Seria profesjonalnych noży kuchennych w tradycyjnym stylu japońskim – Tojiro Aogami – przeznaczona jest do przygotowywania takich potraw kuchni japońskiej jak sushi czy sashimi. Jednostronnie ostrzone noże mają dwuwarstwowe ostrza. Ich rdzeń wykonywany jest z wyjątkowo twardej węglowej stali – Aogami, natomiast zewnętrzną warstwę tworzy się z miękkiej stali. Stosowana technika hartowania zapewnia uzyskanie ostrza o bardzo wysokim stopniu twardości (63 +/- 1 HRC). Powstająca z japońskiego drzewa HO rękojeść pięknie się prezentuje (to m.in. zasługa skuwki z bawolego rogu, którą jest wykończona). Noże wchodzące w skład serii Tojiro Aogami nie należą do nierdzewnych, dlatego należy pamiętać o ich odpowiedniej pielęgnacji. Można je polecić mistrzom sushi, jak i amatorom sushi, którzy cenią wysoką jakość i piękno ręcznego wykonania oraz wykończenia. Każdy nóż umieszczono w eleganckim pudełku prezentowym.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Aogami Yanagiba 300mm

Tojiro Aogami Yanagiba 300mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 300mm
  • Rękojeść: drewniana + skuwka z bawolego rogu
  • HRC: 63 +/- 1
  • Typ ostrzenia: Jednostronnie

Napisz opinię

3 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.