• +48 794 113 882
Tojiro Aogami Yanagiba 270mm Powiększ

Tojiro Aogami Yanagiba 270mm

FC-961

899,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCzas dostawyCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew 72h Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240mm
  • Rękojeść: drewniana + skuwka z bawolego rogu
  • HRC: 63 +/- 1
  • Typ ostrzenia: Jednostronnie
Yanagiba jest to podstawowy nóż sushi masterów. Długie, wąskie ostrze jest tradycyjnie ostrzone jednostronnie i idealne do krojenia oraz plastrowania. Yanagiba jest wykorzystywana głównie do przygotowania sushi i sashimi. Ten typ noża wywodzi się z Kansai z rejonu Osaki.

Tojiro Aogami, jest to seria profesjonalnych noży w tradycyjnym japońskim stylu, ostrzonych jednostronnie, dzięki czemu są idealne do przygotowywania sushi i sahimi. Noże te posiadają ostrze dwuwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z bardzo twardej stali węglowej Aogami a zewnętrzna warstwa z miękkiej stali. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o imponującej twardości ostrza 63+/-1 HRC. Rękojeść została wykonana z japońskiego drewna HO i została wykończona skuwką z bawolego rogu. Wszystkie noże są ręcznie kute i wykańczane. Noże Tojiro Aogami nie są nierdzewne i wymagają odpowiedniej pielęgnacji. Noże te szczególnie polecamy dla sushi masterów oraz miłośników sushi. Wszystkie noże z serii zapakowane są w estetyczne pudełka prezentowe.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal węglowa
Yanagiba jest to podstawowy nóż sushi masterów. Długie, wąskie ostrze jest tradycyjnie ostrzone jednostronnie i idealne do krojenia oraz plastrowania. Yanagiba jest wykorzystywana głównie do przygotowania sushi i sashimi. Ten typ noża wywodzi się z Kansai z rejonu Osaki.

Tojiro Aogami, jest to seria profesjonalnych noży w tradycyjnym japońskim stylu, ostrzonych jednostronnie, dzięki czemu są idealne do przygotowywania sushi i sahimi. Noże te posiadają ostrze dwuwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z bardzo twardej stali węglowej Aogami a zewnętrzna warstwa z miękkiej stali. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o imponującej twardości ostrza 63+/-1 HRC. Rękojeść została wykonana z japońskiego drewna HO i została wykończona skuwką z bawolego rogu. Wszystkie noże są ręcznie kute i wykańczane. Noże Tojiro Aogami nie są nierdzewne i wymagają odpowiedniej pielęgnacji. Noże te szczególnie polecamy dla sushi masterów oraz miłośników sushi. Wszystkie noże z serii zapakowane są w estetyczne pudełka prezentowe.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Aogami Yanagiba 270mm

Tojiro Aogami Yanagiba 270mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240mm
  • Rękojeść: drewniana + skuwka z bawolego rogu
  • HRC: 63 +/- 1
  • Typ ostrzenia: Jednostronnie

Napisz opinię

9 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.