• +48 794 113 882
Tojiro Aogami Yanagiba 270mm Powiększ

Tojiro Aogami Yanagiba 270mm

F-961

899,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240mm
  • Rękojeść: drewniana + skuwka z bawolego rogu
  • HRC: 63 +/- 1
  • Typ ostrzenia: Jednostronnie

Podstawowy nóż sushi mastera, czyli Yanagiba Tojiro Aogami, ma wąskie i długie ostrze (270 mm), które tradycyjnie jest jednostronnie ostrzone. To doskonały nóż do krojenia oraz do plastrowania, a wykorzystuje się go przede wszystkim do przygotowania sashimi oraz sushi. Nóż Yanagiba pochodzi z Kansai – z rejonu Osaki.

Serię profesjonalnych noży Tojiro Aogami cechuje japoński, tradycyjny styl. Są one jednostronnie ostrzone, a więc doskonale nadają się do prac związanych z przyrządzaniem sashimi oraz sushi. Każdy nóż z tej serii ma dwuwarstwowe ostrze z rdzeniem powstającym z doskonałej stali węglowej Aogami. Zewnętrzna strona ostrza jest natomiast wykonywana z miękkiej stali. Specjalna technika, którą stosuje producent, umożliwia uzyskanie imponujących parametrów – twardość ostrza dochodzi do 63 +/- 1 HRC. Rękojeść noży Tojiro Aogami, wykończona piękną skuwką z rogu bawolego, stworzona jest z japońskiego drewna HO. Wszystkie noże kuchenne są ręcznie wykuwane (ich wykończenie to również zasługa pracy rąk rzemieślników). Przy codziennym używaniu noże Tojiro Aogami wymagają właściwej pielęgnacji, ponieważ nie są nierdzewne. Te doskonałej klasy noże kuchenne warto polecić w głównej mierze sushi masterom, a także wszystkim miłośnikom sushi. Opakowanie, czyli estetyczne, prezentowe pudełko podnosi wartość i wyjątkowość każdego noża Tojiro Aogami.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal węglowa

Podstawowy nóż sushi mastera, czyli Yanagiba Tojiro Aogami, ma wąskie i długie ostrze (270 mm), które tradycyjnie jest jednostronnie ostrzone. To doskonały nóż do krojenia oraz do plastrowania, a wykorzystuje się go przede wszystkim do przygotowania sashimi oraz sushi. Nóż Yanagiba pochodzi z Kansai – z rejonu Osaki.

Serię profesjonalnych noży Tojiro Aogami cechuje japoński, tradycyjny styl. Są one jednostronnie ostrzone, a więc doskonale nadają się do prac związanych z przyrządzaniem sashimi oraz sushi. Każdy nóż z tej serii ma dwuwarstwowe ostrze z rdzeniem powstającym z doskonałej stali węglowej Aogami. Zewnętrzna strona ostrza jest natomiast wykonywana z miękkiej stali. Specjalna technika, którą stosuje producent, umożliwia uzyskanie imponujących parametrów – twardość ostrza dochodzi do 63 +/- 1 HRC. Rękojeść noży Tojiro Aogami, wykończona piękną skuwką z rogu bawolego, stworzona jest z japońskiego drewna HO. Wszystkie noże kuchenne są ręcznie wykuwane (ich wykończenie to również zasługa pracy rąk rzemieślników). Przy codziennym używaniu noże Tojiro Aogami wymagają właściwej pielęgnacji, ponieważ nie są nierdzewne. Te doskonałej klasy noże kuchenne warto polecić w głównej mierze sushi masterom, a także wszystkim miłośnikom sushi. Opakowanie, czyli estetyczne, prezentowe pudełko podnosi wartość i wyjątkowość każdego noża Tojiro Aogami.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Aogami Yanagiba 270mm

Tojiro Aogami Yanagiba 270mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240mm
  • Rękojeść: drewniana + skuwka z bawolego rogu
  • HRC: 63 +/- 1
  • Typ ostrzenia: Jednostronnie

Napisz opinię

9 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.