- en
- pl
Koszyk 0 Produkt Produkty for (pusty)
Brak produktów
Darmowa Wysyłka
0,00 zł Razem
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Ilość
Razem

Tojiro Shirogami Nóż uniwersalny 12 cm
F-691
- Typ: Nóż uniwersalny
- Długość ostrza: 120 mm
- Rękojeść: drewno magnolii
- HRC: 61+/-1
- Typ ostrzenia: dwustronne
Nóż uniwersalny Tojiro Shirogami z ostrzem, którego długość wynosi 120 mm, to mniejszy nóż przeznaczony do wykonywania większości kuchennych obowiązków – od szatkowania po krojenie warzyw czy mniejszych kawałków mięsa.
Tradycyjne, japońskie noże z profesjonalnej serii Tojiro Shirogami są wykorzystywane głównie do pracy przy przyrządzaniu tradycyjnej kuchni japońskiej. Posiadają one powstające w wyniku specjalnego procesu trzywarstwowe ostrza, dzięki którym noże Tojiro Shirogami charakteryzują się najlepszymi właściwościami tnącymi. Rdzeń ostrza w każdym nożu wykonuje się z twardej stali węglowej Shirogami (czyli White Steel), podczas gdy jego zewnętrzna warstwa powstaje z miękkiej stali. Odpowiednio dobrana technika hartowania pozwala otrzymać nóż z bardzo twardym ostrzem (na imponującym poziomie 61 +/- 1 HRC), zapewniającym wygodną pracę. Fakt, że noże są wykuwane oraz wykańczane w sposób ręczny, stanowi ich niewątpliwą zaletę i wpływa na wysoką jakość serii Tojiro Shirogami. Mają one drewnianą rękojeść (z japońskiego drewna HO), ozdobioną zwiększającą atrakcyjność skuwką. Noże zaliczające się do serii Tojiro Shirogami nie są nożami nierdzewnymi. Wymagają więc określonej i regularnie przeprowadzanej pielęgnacji.
Rodzaje noży | Nóż uniwersalny |
Materiał ostrza | Stal węglowa |
Nóż uniwersalny Tojiro Shirogami z ostrzem, którego długość wynosi 120 mm, to mniejszy nóż przeznaczony do wykonywania większości kuchennych obowiązków – od szatkowania po krojenie warzyw czy mniejszych kawałków mięsa.
Tradycyjne, japońskie noże z profesjonalnej serii Tojiro Shirogami są wykorzystywane głównie do pracy przy przyrządzaniu tradycyjnej kuchni japońskiej. Posiadają one powstające w wyniku specjalnego procesu trzywarstwowe ostrza, dzięki którym noże Tojiro Shirogami charakteryzują się najlepszymi właściwościami tnącymi. Rdzeń ostrza w każdym nożu wykonuje się z twardej stali węglowej Shirogami (czyli White Steel), podczas gdy jego zewnętrzna warstwa powstaje z miękkiej stali. Odpowiednio dobrana technika hartowania pozwala otrzymać nóż z bardzo twardym ostrzem (na imponującym poziomie 61 +/- 1 HRC), zapewniającym wygodną pracę. Fakt, że noże są wykuwane oraz wykańczane w sposób ręczny, stanowi ich niewątpliwą zaletę i wpływa na wysoką jakość serii Tojiro Shirogami. Mają one drewnianą rękojeść (z japońskiego drewna HO), ozdobioną zwiększającą atrakcyjność skuwką. Noże zaliczające się do serii Tojiro Shirogami nie są nożami nierdzewnymi. Wymagają więc określonej i regularnie przeprowadzanej pielęgnacji.
No customer comments for the moment.
15 inne produkty w tej kategorii:
Tojiro Shirogami Yanagiba 270mm
499,00 złTojiro Shirogami Deba 180mm
459,00 złTojiro Shirogami Yanagiba 210mm
329,00 zł349,00 złTojiro Shirogami Yanagiba 240mm
439,00 złTojiro Shirogami Santoku P 165mm
259,00 złTojiro Shirogami Nakiri P 165mm
249,00 złTojiro Shirogami Usuba 180mm
499,00 złTojiro Shirogami Usuba 210mm
1 049,00 złTojiro Shirogami Unagisaki Eel (Tokyo...
899,00 złTojiro Shirogami Nóż uniwersalny 15 cm
268,00 złTojiro Shirogami Nóż szefa kuchni 18cm
349,00 złTojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 21 cm
399,00 złTojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 24 cm
538,00 złSaya Handmade - Yanagiba 210 mm Tojiro
149,00 zł169,00 zł