• +48 794 113 882
Tojiro Shirogami Nóż uniwersalny 12 cm Powiększ

Tojiro Shirogami Nóż uniwersalny 12 cm

F-691

248,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Nóż uniwersalny
  • Długość ostrza: 120 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Nóż uniwersalny Tojiro Shirogami z ostrzem, którego długość wynosi 120 mm, to mniejszy nóż przeznaczony do wykonywania większości kuchennych obowiązków – od szatkowania po krojenie warzyw czy mniejszych kawałków mięsa.

Tradycyjne, japońskie noże z profesjonalnej serii Tojiro Shirogami są wykorzystywane głównie do pracy przy przyrządzaniu tradycyjnej kuchni japońskiej. Posiadają one powstające w wyniku specjalnego procesu trzywarstwowe ostrza, dzięki którym noże Tojiro Shirogami charakteryzują się najlepszymi właściwościami tnącymi. Rdzeń ostrza w każdym nożu wykonuje się z twardej stali węglowej Shirogami (czyli White Steel), podczas gdy jego zewnętrzna warstwa powstaje z miękkiej stali. Odpowiednio dobrana technika hartowania pozwala otrzymać nóż z bardzo twardym ostrzem (na imponującym poziomie 61 +/- 1 HRC), zapewniającym wygodną pracę. Fakt, że noże są wykuwane oraz wykańczane w sposób ręczny, stanowi ich niewątpliwą zaletę i wpływa na wysoką jakość serii Tojiro Shirogami. Mają one drewnianą rękojeść (z japońskiego drewna HO), ozdobioną zwiększającą atrakcyjność skuwką. Noże zaliczające się do serii Tojiro Shirogami nie są nożami nierdzewnymi. Wymagają więc określonej i regularnie przeprowadzanej pielęgnacji.
Rodzaje nożyNóż uniwersalny
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż uniwersalny Tojiro Shirogami z ostrzem, którego długość wynosi 120 mm, to mniejszy nóż przeznaczony do wykonywania większości kuchennych obowiązków – od szatkowania po krojenie warzyw czy mniejszych kawałków mięsa.

Tradycyjne, japońskie noże z profesjonalnej serii Tojiro Shirogami są wykorzystywane głównie do pracy przy przyrządzaniu tradycyjnej kuchni japońskiej. Posiadają one powstające w wyniku specjalnego procesu trzywarstwowe ostrza, dzięki którym noże Tojiro Shirogami charakteryzują się najlepszymi właściwościami tnącymi. Rdzeń ostrza w każdym nożu wykonuje się z twardej stali węglowej Shirogami (czyli White Steel), podczas gdy jego zewnętrzna warstwa powstaje z miękkiej stali. Odpowiednio dobrana technika hartowania pozwala otrzymać nóż z bardzo twardym ostrzem (na imponującym poziomie 61 +/- 1 HRC), zapewniającym wygodną pracę. Fakt, że noże są wykuwane oraz wykańczane w sposób ręczny, stanowi ich niewątpliwą zaletę i wpływa na wysoką jakość serii Tojiro Shirogami. Mają one drewnianą rękojeść (z japońskiego drewna HO), ozdobioną zwiększającą atrakcyjność skuwką. Noże zaliczające się do serii Tojiro Shirogami nie są nożami nierdzewnymi. Wymagają więc określonej i regularnie przeprowadzanej pielęgnacji.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Shirogami Nóż uniwersalny 12 cm

Tojiro Shirogami Nóż uniwersalny 12 cm

  • Typ: Nóż uniwersalny
  • Długość ostrza: 120 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Napisz opinię

15 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.