- en
- pl
Koszyk 0 Produkt Produkty for (pusty)
Brak produktów
Darmowa Wysyłka
0,00 zł Razem
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Ilość
Razem

Tojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 21 cm
F-694
- Typ: Nóż Szefa Kuchni
- Długość ostrza: 210 mm
- Rękojeść: drewno magnolii
- HRC: 61+/-1
- Typ ostrzenia: dwustronne
Nóż szefa kuchni 210 mm z serii Tojiro Shirogami jest nożem wielofunkcyjny, a jego kształt zbliżony jest do kształtu, jaki posiada typowy europejski nóż szefa kuchni. Uniwersalne zastosowanie tego noża pozwala na wykonywanie większości prac kuchennych jak krojenie mięsa, warzyw a ponadto szatkowanie i filetowanie.
Profesjonalna seria kuchennych noży – Tojiro Shirogami – opiera się na tradycyjnym stylu japońskim. Zaliczają się do niej noże ostrzone jednostronnie i dwustronnie, wykorzystywane do przyrządzania sushi i sashimi i dań kuchni japońskiej. Posiadają one doskonałej jakości trzywarstwowe ostrze, w którym zewnętrzna warstwa wykonywana jest ze stali miękkiej, a rdzeń – z bardzo twardej, węglowej stali o nazwie Shirogami (to tzw. White Steel). Producent, stosując odpowiednią technikę hartowania, uzyskuje noże o ostrzach imponującej twardości (61 +/- 1 HRC), które dzięki temu, że są tak mocne, mają też znakomite właściwości tnące. Drewniana rękojeść z japońskiego drzewa HO posiada piękne wykończenie ze skuwki. Swój wyjątkowy charakter noże Tojiro Shirogami zawdzięczają także ręcznemu procesowi produkcji (są najpierw wykuwane, a później wykańczane przez doświadczonych rzemieślników). Korzystając z noży Tojiro Shirogami, trzeba pamiętać, by właściwie je pielęgnować, ponieważ nie są to noże nierdzewne.
Rodzaje noży | Nóż szefa kuchni |
Materiał ostrza | Stal węglowa |
Nóż szefa kuchni 210 mm z serii Tojiro Shirogami jest nożem wielofunkcyjny, a jego kształt zbliżony jest do kształtu, jaki posiada typowy europejski nóż szefa kuchni. Uniwersalne zastosowanie tego noża pozwala na wykonywanie większości prac kuchennych jak krojenie mięsa, warzyw a ponadto szatkowanie i filetowanie.
Profesjonalna seria kuchennych noży – Tojiro Shirogami – opiera się na tradycyjnym stylu japońskim. Zaliczają się do niej noże ostrzone jednostronnie i dwustronnie, wykorzystywane do przyrządzania sushi i sashimi i dań kuchni japońskiej. Posiadają one doskonałej jakości trzywarstwowe ostrze, w którym zewnętrzna warstwa wykonywana jest ze stali miękkiej, a rdzeń – z bardzo twardej, węglowej stali o nazwie Shirogami (to tzw. White Steel). Producent, stosując odpowiednią technikę hartowania, uzyskuje noże o ostrzach imponującej twardości (61 +/- 1 HRC), które dzięki temu, że są tak mocne, mają też znakomite właściwości tnące. Drewniana rękojeść z japońskiego drzewa HO posiada piękne wykończenie ze skuwki. Swój wyjątkowy charakter noże Tojiro Shirogami zawdzięczają także ręcznemu procesowi produkcji (są najpierw wykuwane, a później wykańczane przez doświadczonych rzemieślników). Korzystając z noży Tojiro Shirogami, trzeba pamiętać, by właściwie je pielęgnować, ponieważ nie są to noże nierdzewne.
No customer comments for the moment.
15 inne produkty w tej kategorii:
Tojiro Shirogami Yanagiba 270mm
499,00 złTojiro Shirogami Deba 180mm
459,00 złTojiro Shirogami Yanagiba 210mm
329,00 zł349,00 złTojiro Shirogami Yanagiba 240mm
439,00 złTojiro Shirogami Santoku P 165mm
259,00 złTojiro Shirogami Nakiri P 165mm
249,00 złTojiro Shirogami Usuba 180mm
499,00 złTojiro Shirogami Usuba 210mm
1 049,00 złTojiro Shirogami Unagisaki Eel (Tokyo...
899,00 złTojiro Shirogami Nóż uniwersalny 12 cm
248,00 złTojiro Shirogami Nóż uniwersalny 15 cm
268,00 złTojiro Shirogami Nóż szefa kuchni 18cm
349,00 złTojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 24 cm
538,00 złSaya Handmade - Yanagiba 210 mm Tojiro
149,00 zł169,00 zł