• +48 794 113 882
Tojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 21 cm Powiększ

Tojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 21 cm

F-694

399,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Nóż Szefa Kuchni
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Nóż szefa kuchni 210 mm z serii Tojiro Shirogami jest nożem wielofunkcyjny, a jego kształt zbliżony jest do kształtu, jaki posiada typowy europejski nóż szefa kuchni. Uniwersalne zastosowanie tego noża pozwala na wykonywanie większości prac kuchennych jak krojenie mięsa, warzyw a ponadto szatkowanie i filetowanie.

Profesjonalna seria kuchennych noży – Tojiro Shirogami – opiera się na tradycyjnym stylu japońskim. Zaliczają się do niej noże ostrzone jednostronnie i dwustronnie, wykorzystywane do przyrządzania sushi i sashimi i dań kuchni japońskiej. Posiadają one doskonałej jakości trzywarstwowe ostrze, w którym zewnętrzna warstwa wykonywana jest ze stali miękkiej, a rdzeń – z bardzo twardej, węglowej stali o nazwie Shirogami (to tzw. White Steel). Producent, stosując odpowiednią technikę hartowania, uzyskuje noże o ostrzach imponującej twardości (61 +/- 1 HRC), które dzięki temu, że są tak mocne, mają też znakomite właściwości tnące. Drewniana rękojeść z japońskiego drzewa HO posiada piękne wykończenie ze skuwki. Swój wyjątkowy charakter noże Tojiro Shirogami zawdzięczają także ręcznemu procesowi produkcji (są najpierw wykuwane, a później wykańczane przez doświadczonych rzemieślników). Korzystając z noży Tojiro Shirogami, trzeba pamiętać, by właściwie je pielęgnować, ponieważ nie są to noże nierdzewne.
Rodzaje nożyNóż szefa kuchni
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż szefa kuchni 210 mm z serii Tojiro Shirogami jest nożem wielofunkcyjny, a jego kształt zbliżony jest do kształtu, jaki posiada typowy europejski nóż szefa kuchni. Uniwersalne zastosowanie tego noża pozwala na wykonywanie większości prac kuchennych jak krojenie mięsa, warzyw a ponadto szatkowanie i filetowanie.

Profesjonalna seria kuchennych noży – Tojiro Shirogami – opiera się na tradycyjnym stylu japońskim. Zaliczają się do niej noże ostrzone jednostronnie i dwustronnie, wykorzystywane do przyrządzania sushi i sashimi i dań kuchni japońskiej. Posiadają one doskonałej jakości trzywarstwowe ostrze, w którym zewnętrzna warstwa wykonywana jest ze stali miękkiej, a rdzeń – z bardzo twardej, węglowej stali o nazwie Shirogami (to tzw. White Steel). Producent, stosując odpowiednią technikę hartowania, uzyskuje noże o ostrzach imponującej twardości (61 +/- 1 HRC), które dzięki temu, że są tak mocne, mają też znakomite właściwości tnące. Drewniana rękojeść z japońskiego drzewa HO posiada piękne wykończenie ze skuwki. Swój wyjątkowy charakter noże Tojiro Shirogami zawdzięczają także ręcznemu procesowi produkcji (są najpierw wykuwane, a później wykańczane przez doświadczonych rzemieślników). Korzystając z noży Tojiro Shirogami, trzeba pamiętać, by właściwie je pielęgnować, ponieważ nie są to noże nierdzewne.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 21 cm

Tojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 21 cm

  • Typ: Nóż Szefa Kuchni
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Napisz opinię

18 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.