• +48 794 113 882
Tojiro Shirogami Deba 180mm Powiększ

Tojiro Shirogami Deba 180mm

F-933

459,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Deba
  • Długość ostrza: 180mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Tojiro Shirogami Deba 180 mm różni się od innego rodzaju japońskich noży grubym i zarazem ciężkim ostrzem. To właśnie ono zapewnia wygodę i sprawną pracę podczas wykonywania cięższych zadań w kuchni, jak np. filetowanie dużych ryb, oprawianie ryb i odcinanie łbów.

Profesjonalna seria noży kuchennych w japońskim stylu – Tojiro Shirogami – czerpie z japońskiej tradycji ręcznego wykuwania noży. Noże te, dzięki świetnym parametrom, nadają się do pracy przy przyrządzaniu sushi, jak również sashimi. Posiadając trzywarstwowe ostrze, uzyskują twardość rzędu 61 +/- 1 HRC. Zewnętrzną warstwę ostrza wykonuje się z miękkiej stali, natomiast rdzeń z bardzo twardej, węglowej stali Shirogami, czyli White Steel. Wykuwane i wykańczane w ręczny sposób noże Tojiro Shirogami posiadają szereg zalet, które czynią je wyjątkowymi. Należy do nich z pewnością piękna drewniana rękojeść (z japońskiego drzewa HO), którą dodatkowo wykończono ozdobną skuwką. Noże te nie są nierdzewne, więc należy je we właściwy sposób pielęgnować podczas codziennej pracy w kuchni.
Rodzaje nożyNóż Deba
Materiał ostrzaStal węglowa

Tojiro Shirogami Deba 180 mm różni się od innego rodzaju japońskich noży grubym i zarazem ciężkim ostrzem. To właśnie ono zapewnia wygodę i sprawną pracę podczas wykonywania cięższych zadań w kuchni, jak np. filetowanie dużych ryb, oprawianie ryb i odcinanie łbów.

Profesjonalna seria noży kuchennych w japońskim stylu – Tojiro Shirogami – czerpie z japońskiej tradycji ręcznego wykuwania noży. Noże te, dzięki świetnym parametrom, nadają się do pracy przy przyrządzaniu sushi, jak również sashimi. Posiadając trzywarstwowe ostrze, uzyskują twardość rzędu 61 +/- 1 HRC. Zewnętrzną warstwę ostrza wykonuje się z miękkiej stali, natomiast rdzeń z bardzo twardej, węglowej stali Shirogami, czyli White Steel. Wykuwane i wykańczane w ręczny sposób noże Tojiro Shirogami posiadają szereg zalet, które czynią je wyjątkowymi. Należy do nich z pewnością piękna drewniana rękojeść (z japońskiego drzewa HO), którą dodatkowo wykończono ozdobną skuwką. Noże te nie są nierdzewne, więc należy je we właściwy sposób pielęgnować podczas codziennej pracy w kuchni.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Shirogami Deba 180mm

Tojiro Shirogami Deba 180mm

  • Typ: Deba
  • Długość ostrza: 180mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

23 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.