• +48 794 113 882
Tojiro Shirogami Deba 180mm Powiększ

Tojiro Shirogami Deba 180mm

F-933

459,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Deba
  • Długość ostrza: 180mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Tojiro Shirogami Deba 180 mm różni się od innego rodzaju japońskich noży grubym i zarazem ciężkim ostrzem. To właśnie ono zapewnia wygodę i sprawną pracę podczas wykonywania cięższych zadań w kuchni, jak np. filetowanie dużych ryb, oprawianie ryb i odcinanie łbów.

Profesjonalna seria noży kuchennych w japońskim stylu – Tojiro Shirogami – czerpie z japońskiej tradycji ręcznego wykuwania noży. Noże te, dzięki świetnym parametrom, nadają się do pracy przy przyrządzaniu sushi, jak również sashimi. Posiadając trzywarstwowe ostrze, uzyskują twardość rzędu 61 +/- 1 HRC. Zewnętrzną warstwę ostrza wykonuje się z miękkiej stali, natomiast rdzeń z bardzo twardej, węglowej stali Shirogami, czyli White Steel. Wykuwane i wykańczane w ręczny sposób noże Tojiro Shirogami posiadają szereg zalet, które czynią je wyjątkowymi. Należy do nich z pewnością piękna drewniana rękojeść (z japońskiego drzewa HO), którą dodatkowo wykończono ozdobną skuwką. Noże te nie są nierdzewne, więc należy je we właściwy sposób pielęgnować podczas codziennej pracy w kuchni.
Rodzaje nożyNóż Deba
Materiał ostrzaStal węglowa

Tojiro Shirogami Deba 180 mm różni się od innego rodzaju japońskich noży grubym i zarazem ciężkim ostrzem. To właśnie ono zapewnia wygodę i sprawną pracę podczas wykonywania cięższych zadań w kuchni, jak np. filetowanie dużych ryb, oprawianie ryb i odcinanie łbów.

Profesjonalna seria noży kuchennych w japońskim stylu – Tojiro Shirogami – czerpie z japońskiej tradycji ręcznego wykuwania noży. Noże te, dzięki świetnym parametrom, nadają się do pracy przy przyrządzaniu sushi, jak również sashimi. Posiadając trzywarstwowe ostrze, uzyskują twardość rzędu 61 +/- 1 HRC. Zewnętrzną warstwę ostrza wykonuje się z miękkiej stali, natomiast rdzeń z bardzo twardej, węglowej stali Shirogami, czyli White Steel. Wykuwane i wykańczane w ręczny sposób noże Tojiro Shirogami posiadają szereg zalet, które czynią je wyjątkowymi. Należy do nich z pewnością piękna drewniana rękojeść (z japońskiego drzewa HO), którą dodatkowo wykończono ozdobną skuwką. Noże te nie są nierdzewne, więc należy je we właściwy sposób pielęgnować podczas codziennej pracy w kuchni.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Shirogami Deba 180mm

Tojiro Shirogami Deba 180mm

  • Typ: Deba
  • Długość ostrza: 180mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

15 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.