- en
- pl
Koszyk 0 Produkt Produkty for (pusty)
Brak produktów
Darmowa Wysyłka
0,00 zł Razem
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Ilość
Razem

Tojiro Shirogami Deba 180mm
F-933
- Typ: Deba
- Długość ostrza: 180mm
- Rękojeść: drewno magnolii
- HRC: 61+/-1
- Typ ostrzenia: jednostronne
Tojiro Shirogami Deba 180 mm różni się od innego rodzaju japońskich noży grubym i zarazem ciężkim ostrzem. To właśnie ono zapewnia wygodę i sprawną pracę podczas wykonywania cięższych zadań w kuchni, jak np. filetowanie dużych ryb, oprawianie ryb i odcinanie łbów.
Profesjonalna seria noży kuchennych w japońskim stylu – Tojiro Shirogami – czerpie z japońskiej tradycji ręcznego wykuwania noży. Noże te, dzięki świetnym parametrom, nadają się do pracy przy przyrządzaniu sushi, jak również sashimi. Posiadając trzywarstwowe ostrze, uzyskują twardość rzędu 61 +/- 1 HRC. Zewnętrzną warstwę ostrza wykonuje się z miękkiej stali, natomiast rdzeń z bardzo twardej, węglowej stali Shirogami, czyli White Steel. Wykuwane i wykańczane w ręczny sposób noże Tojiro Shirogami posiadają szereg zalet, które czynią je wyjątkowymi. Należy do nich z pewnością piękna drewniana rękojeść (z japońskiego drzewa HO), którą dodatkowo wykończono ozdobną skuwką. Noże te nie są nierdzewne, więc należy je we właściwy sposób pielęgnować podczas codziennej pracy w kuchni.
Rodzaje noży | Nóż Deba |
Materiał ostrza | Stal węglowa |
Tojiro Shirogami Deba 180 mm różni się od innego rodzaju japońskich noży grubym i zarazem ciężkim ostrzem. To właśnie ono zapewnia wygodę i sprawną pracę podczas wykonywania cięższych zadań w kuchni, jak np. filetowanie dużych ryb, oprawianie ryb i odcinanie łbów.
Profesjonalna seria noży kuchennych w japońskim stylu – Tojiro Shirogami – czerpie z japońskiej tradycji ręcznego wykuwania noży. Noże te, dzięki świetnym parametrom, nadają się do pracy przy przyrządzaniu sushi, jak również sashimi. Posiadając trzywarstwowe ostrze, uzyskują twardość rzędu 61 +/- 1 HRC. Zewnętrzną warstwę ostrza wykonuje się z miękkiej stali, natomiast rdzeń z bardzo twardej, węglowej stali Shirogami, czyli White Steel. Wykuwane i wykańczane w ręczny sposób noże Tojiro Shirogami posiadają szereg zalet, które czynią je wyjątkowymi. Należy do nich z pewnością piękna drewniana rękojeść (z japońskiego drzewa HO), którą dodatkowo wykończono ozdobną skuwką. Noże te nie są nierdzewne, więc należy je we właściwy sposób pielęgnować podczas codziennej pracy w kuchni.
No customer comments for the moment.
15 inne produkty w tej kategorii:
Tojiro Shirogami Yanagiba 270mm
499,00 złTojiro Shirogami Yanagiba 210mm
329,00 zł349,00 złTojiro Shirogami Yanagiba 240mm
439,00 złTojiro Shirogami Santoku P 165mm
259,00 złTojiro Shirogami Nakiri P 165mm
249,00 złTojiro Shirogami Usuba 180mm
499,00 złTojiro Shirogami Usuba 210mm
1 049,00 złTojiro Shirogami Unagisaki Eel (Tokyo...
899,00 złTojiro Shirogami Nóż uniwersalny 12 cm
248,00 złTojiro Shirogami Nóż uniwersalny 15 cm
268,00 złTojiro Shirogami Nóż szefa kuchni 18cm
349,00 złTojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 21 cm
399,00 złTojiro Shirogami Nóż Szefa Kuchni 24 cm
538,00 złSaya Handmade - Yanagiba 210 mm Tojiro
149,00 zł169,00 zł