Tojiro Aogami Yanagiba 300mm
Tojiro Aogami Yanagiba 300mm
Tojiro Aogami Yanagiba 300mm
Tojiro Aogami Yanagiba 300mm

Tojiro Aogami Yanagiba 300mm

F-962
dostępny - wysyłamy w 24h
1 769,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 300mm
  • Rękojeść: drewniana + skuwka z bawolego rogu
  • HRC: 63 +/- 1
  • Typ ostrzenia: Jednostronnie

Podstawowy nóż w wyposażeniu sushi masterów – Yanagiba Tojiro Aogami o długości ostrza 300 mm – tradycyjnie ostrzony jest jednostronnie. Dzięki temu, że posiada wąskie i długie ostrze, świetnie nadaje się do plastrowania, jak i do precyzyjnego krojenia. Nóż Yanagiba wykorzystywany jest głównie w pracach przy przygotowywaniu sashimi i sushi. Ten rodzaj noża wywodzi się z rejonu Osaki (Kansai).

Seria profesjonalnych noży kuchennych w tradycyjnym stylu japońskim – Tojiro Aogami – przeznaczona jest do przygotowywania takich potraw kuchni japońskiej jak sushi czy sashimi. Jednostronnie ostrzone noże mają dwuwarstwowe ostrza. Ich rdzeń wykonywany jest z wyjątkowo twardej węglowej stali – Aogami, natomiast zewnętrzną warstwę tworzy się z miękkiej stali. Stosowana technika hartowania zapewnia uzyskanie ostrza o bardzo wysokim stopniu twardości (63 +/- 1 HRC). Powstająca z japońskiego drzewa HO rękojeść pięknie się prezentuje (to m.in. zasługa skuwki z bawolego rogu, którą jest wykończona). Noże wchodzące w skład serii Tojiro Aogami nie należą do nierdzewnych, dlatego należy pamiętać o ich odpowiedniej pielęgnacji. Można je polecić mistrzom sushi, jak i amatorom sushi, którzy cenią wysoką jakość i piękno ręcznego wykonania oraz wykończenia. Każdy nóż umieszczono w eleganckim pudełku prezentowym.
Typ noża
Yanagiba - Nóż do Plastrowania/Sashimi
Rodzaj stali
Aogami #2
Tojiro
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.