Tojiro Aogami Yanagiba 270mm
Tojiro Aogami Yanagiba 270mm
Tojiro Aogami Yanagiba 270mm
Tojiro Aogami Yanagiba 270mm

Tojiro Aogami Yanagiba 270mm

F-961
Brak
1 169,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki

 
  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240mm
  • Rękojeść: drewniana + skuwka z bawolego rogu
  • HRC: 63 +/- 1
  • Typ ostrzenia: Jednostronnie

Podstawowy nóż sushi mastera, czyli Yanagiba Tojiro Aogami, ma wąskie i długie ostrze (270 mm), które tradycyjnie jest jednostronnie ostrzone. To doskonały nóż do krojenia oraz do plastrowania, a wykorzystuje się go przede wszystkim do przygotowania sashimi oraz sushi. Nóż Yanagiba pochodzi z Kansai – z rejonu Osaki.

Serię profesjonalnych noży Tojiro Aogami cechuje japoński, tradycyjny styl. Są one jednostronnie ostrzone, a więc doskonale nadają się do prac związanych z przyrządzaniem sashimi oraz sushi. Każdy nóż z tej serii ma dwuwarstwowe ostrze z rdzeniem powstającym z doskonałej stali węglowej Aogami. Zewnętrzna strona ostrza jest natomiast wykonywana z miękkiej stali. Specjalna technika, którą stosuje producent, umożliwia uzyskanie imponujących parametrów – twardość ostrza dochodzi do 63 +/- 1 HRC. Rękojeść noży Tojiro Aogami, wykończona piękną skuwką z rogu bawolego, stworzona jest z japońskiego drewna HO. Wszystkie noże kuchenne są ręcznie wykuwane (ich wykończenie to również zasługa pracy rąk rzemieślników). Przy codziennym używaniu noże Tojiro Aogami wymagają właściwej pielęgnacji, ponieważ nie są nierdzewne. Te doskonałej klasy noże kuchenne warto polecić w głównej mierze sushi masterom, a także wszystkim miłośnikom sushi. Opakowanie, czyli estetyczne, prezentowe pudełko podnosi wartość i wyjątkowość każdego noża Tojiro Aogami.
Typ noża
Yanagiba - Nóż do Plastrowania/Sashimi
Rodzaj stali
Aogami #2
Tojiro
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.