- en
- pl
Koszyk 0 Produkt Produkty for (pusty)
Brak produktów
Darmowa Wysyłka
0,00 zł Razem
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Ilość
Razem
Hideo Kitaoka
Showing 1 - 4 of 4 items
Hideo Kitaoka Aogami 2 Yanagiba 300 mm Migaki
Typ: Yanagiba Długość ostrza: 300 mm Rękojeść: drewno różane HRC: 63 - 64 Stal: Aogami 2 Typ ostrzenia: jednostronne
1 200,00 zł 1 500,00 zł -20%Hideo Kitaoka Damascus Deba 18 cm
Typ: Deba Długość ostrza: 180mm Rękojeść: drewno różane HRC: 63+/-1 Typ ostrzenia: jednostronne
1 199,00 złHideo Kitaoka Damascus Satin Yanagiba 27 cm
Typ: Yanagiba Długość ostrza: 270mm Rękojeść: drewno różane HRC: 63+/-1 Typ ostrzenia: jednostronne
1 299,00 złHideo Kitaoka Damascus Satin Kiritsuke 24 cm
Typ: Kiritsuke Długość ostrza: 240 mm Rękojeść: drewno różane HRC: 63+/-1 Typ ostrzenia: jednostronne
1 299,00 zł
Showing 1 - 4 of 4 items
Noże Mistrza Hideo Kitaoka są produkoane w Takefu, prowincji słynącej z produkcji najlepszych noży kuchennych już od 700 lat. Noże są ręczenie wykuwane i wykańczane przez co mają niepowtarzalny charakter
Noże Hideo Kitaoka to seria profesjonalnych noży w tradycyjnym japońskim stylu, ostrzonych jednostronnie, idealnie sprawdzających się podczas przygotowywania sushi i sahimi. Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z bardzo twardej węglowej stali Shirogami (White Steel) a zewnętrzna warstwa z miękkiej stali. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 63+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące. Wszystkie noże są ręcznie kute i wykańczane. Rękojeść została wykonana z japońskiego drewna różanego i wykończona piękną bawolą skuwką. Noże Hideo Kitaoka nie są nierdzewne i wymagają odpowiedniej pielęgnacji.
Noże Hideo Kitaoka to seria profesjonalnych noży w tradycyjnym japońskim stylu, ostrzonych jednostronnie, idealnie sprawdzających się podczas przygotowywania sushi i sahimi. Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z bardzo twardej węglowej stali Shirogami (White Steel) a zewnętrzna warstwa z miękkiej stali. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 63+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące. Wszystkie noże są ręcznie kute i wykańczane. Rękojeść została wykonana z japońskiego drewna różanego i wykończona piękną bawolą skuwką. Noże Hideo Kitaoka nie są nierdzewne i wymagają odpowiedniej pielęgnacji.