Filtrowanie

Noże Hideo Kitaoka

Noże Mistrza Hideo Kitaoka są produkoane w Takefu, prowincji słynącej z produkcji najlepszych noży kuchennych już od 700 lat. Noże są ręczenie wykuwane i wykańczane przez co mają niepowtarzalny charakter. Noże kuchenne Hideo Kitaoka to seria profesjonalnych noży w tradycyjnym japońskim stylu, ostrzonych jednostronnie, idealnie sprawdzających się podczas przygotowywania sushi i sahimi.

Nóż Hideo Kitaoka – charakterystyka

Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z bardzo twardej węglowej stali Shirogami (White Steel) a zewnętrzna warstwa z miękkiej stali. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 63+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące. Wszystkie noże są ręcznie kute i wykańczane. Rękojeść została wykonana z japońskiego drewna różanego i wykończona piękną bawolą skuwką. Noże Hideo Kitaoka nie są nierdzewne i wymagają odpowiedniej pielęgnacji.

Sprawdź także pozostałe typy i rodzaje noży japońskich:

Noże Hokiyama Noże Ittoutan Noże Kiridashi Noże Masamoto Noże Masashi Yamamoto Gyuto Santoku Bunka Nakiri Nóż Szefa Kuchni Nóż Wielozadaniowy Nóż do Warzyw Mały Nóż Uniwersalny Noże ze stali nierdzewnej Noże ze stali węglowej Noże ze stali damasceńskiej

Sprawdź także:nóż do trybowania, nóż do chleba oraz zestaw noży kuchennych.