Deba - Nóż do Oprawiania Ryb


Nóż do filetowania ryb - Deba

Noże Deba to szerokie, masywne noże tradycyjnie używane w Japonii do filetowania ryb. Niektórzy użytkownicy stosują ostrza tych noży do innych zadań kuchennych, takich jak rozczłonkowanie drobiu lub jako tasak do warzyw, ale nóż Deba jest dedykowany do patroszenia ryb. Japońskie noże Deba są ostrzone jednostronnie, a tylna strona noża jest płaska.

Mają one ostrzejsze kąty na krawędziach, dzięki czemu sprawdzają się w cięciu nawet bardzo miękkich, delikatnych produktów, takich jak ryby. Noże Deba często używane są do przygotowywania sushi.

Sprawdź także pozostałe noże kuchenne od Hamono

Nóż Szefa KuchniJapoński nóż SantokuNoże BunkaNóż do warzyw NakiriNoże Sujihiki do plastrowania i sushiNoże KiritukeNóż kuchenny uniwersalnyNóż do TrybowaniaNóż do chlebaNoże YanagibaNoże Usuba

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.