• +48 794 113 882
15.Hokiyama Sukemitsu Yanagiba 210 mm Powiększ

Hokiyama Sukemitsu Yanagiba 210 mm

HSUY210

649,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń White Steel no.2
  • HRC: 61-62
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Tradycyjny japoński nóż Hokiyama Sukemitsu Yanagiba o cienkim i długim ostrzu (210 mm) nadaje się zarówno do prac nad przyrządzaniem sushi, jak i porcjowaniu steków i dużych kawałków mięsa. Umożliwia cięcie cienkich plasterków surowej ryby, a także wygodne krojenie większych kawałków mięsa. Noże kuchenne Yanagiba najczęściej można spotkać w japońskich restauracjach, ponieważ idealnie sprawdzają się w przygotowywaniu sushi, a także sashimi.

 

Bardzo udana seria noży Hokiyama Sukemitsu cechuje się ostrzem dwuwarstwowym, które ma rdzeń ze stali węglowej o nazwie Shiro-ko #2 (inaczej: White Steel no.2) oraz zewnętrzną warstwę wytwarzaną z miękkiego żelaza. Noże te są wykuwane ręcznie przez kowali w rejonie Tosa. W wyniku zastosowanego procesu hartowania uzyskują one wysoki stopień twardości, a mianowicie 61-62 HRC. Klasyczne wykończenie noży Tosa-Ichi Sukemitsu – czyli Kasumi – nadaje im wyjątkowy wygląd, a w dosłownym tłumaczeniu słowo to oznacza „mgłę”. Prezentowana seria noży polecana jest wszystkim sushi masterom, a także osobom, którzy pasjonują się kuchnią japońską i przepadają za sushi. Noże mają rękojeść wytwarzaną z drewna magnolii, która posiada wykończenie z pięknej skuwki z bawolego rogu. Przy codziennym używaniu ważna jest odpowiednia pielęgnacji noży Hokiyama Sukemitsu, ponieważ nie są one nierdzewne. 

Rodzaje nożyNóż do filetowania, Nóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal węglowa

Tradycyjny japoński nóż Hokiyama Sukemitsu Yanagiba o cienkim i długim ostrzu (210 mm) nadaje się zarówno do prac nad przyrządzaniem sushi, jak i porcjowaniu steków i dużych kawałków mięsa. Umożliwia cięcie cienkich plasterków surowej ryby, a także wygodne krojenie większych kawałków mięsa. Noże kuchenne Yanagiba najczęściej można spotkać w japońskich restauracjach, ponieważ idealnie sprawdzają się w przygotowywaniu sushi, a także sashimi.

 

Bardzo udana seria noży Hokiyama Sukemitsu cechuje się ostrzem dwuwarstwowym, które ma rdzeń ze stali węglowej o nazwie Shiro-ko #2 (inaczej: White Steel no.2) oraz zewnętrzną warstwę wytwarzaną z miękkiego żelaza. Noże te są wykuwane ręcznie przez kowali w rejonie Tosa. W wyniku zastosowanego procesu hartowania uzyskują one wysoki stopień twardości, a mianowicie 61-62 HRC. Klasyczne wykończenie noży Tosa-Ichi Sukemitsu – czyli Kasumi – nadaje im wyjątkowy wygląd, a w dosłownym tłumaczeniu słowo to oznacza „mgłę”. Prezentowana seria noży polecana jest wszystkim sushi masterom, a także osobom, którzy pasjonują się kuchnią japońską i przepadają za sushi. Noże mają rękojeść wytwarzaną z drewna magnolii, która posiada wykończenie z pięknej skuwki z bawolego rogu. Przy codziennym używaniu ważna jest odpowiednia pielęgnacji noży Hokiyama Sukemitsu, ponieważ nie są one nierdzewne. 

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Hokiyama Sukemitsu Yanagiba 210 mm

Hokiyama Sukemitsu Yanagiba 210 mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń White Steel no.2
  • HRC: 61-62
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

4 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.