• +48 794 113 882
New Hokiyama Sukemitsu Deba 180 mm Powiększ

Hokiyama Sukemitsu Deba 180 mm

HSUD180

899,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 15,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 20,00 zł

  • Typ: Deba
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń White Steel no.2
  • HRC: 61-62
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż kuchenny Hokiyama Sukemitsu Deba ma ostrze o długości 180 mm i doskonale sprawdza się przy wykonywaniu trudniejszych zadań w kuchni. Ten tradycyjny japoński nóż przeznaczony jest zarówno do filetowania drobiu czy ryb, jak i obcinania rybich ogonów oraz łbów. Jako ciężki i mocny nóż, Deba tworzy niezastąpione japońskie trio wraz z Yanagibą oraz Usubą.

Godna uwagi seria noży Hokiyama Sukemitsu powstaje poprzez ręczny proces wykuwania, którym zajmują się kowale z rejonu Tosa. Każdy nóż ma dwuwarstwowe ostrze z zewnętrzną warstwą wykonaną z miękkiego żelaza i rdzeniem ze stali węglowej o nazwie Shiro-ko #2 (znanej też pod nazwą White Steel no.2). Dzięki hartowaniu ostrza nabierają twardości w granicach 61-62 HRC. Posiadają piękne wykończenie Kasumi (oznacza to „mgłę”) w klasycznym stylu. Z noży kuchennych Tosa-Ichi Sukemitsu korzystają zarówno mistrzowie sushi, jak i osoby, które pasjonują się kuchnią japońską oraz uwielbiają sushi. Rękojeść w kształcie litery D wytwarzana jest z drewna magnolii i dodatkowo posiada eleganckie wykończenie ze skuwki z rogu bawołu. Z racji tego, że noże Tosa-Ichi Sukemitsu nie zaliczają się do grupy nierdzewnych, wymagana jest ich odpowiednia i regularna pielęgnacja.
Rodzaje nożyNóż Deba, Nóż do filetowania
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż kuchenny Hokiyama Sukemitsu Deba ma ostrze o długości 180 mm i doskonale sprawdza się przy wykonywaniu trudniejszych zadań w kuchni. Ten tradycyjny japoński nóż przeznaczony jest zarówno do filetowania drobiu czy ryb, jak i obcinania rybich ogonów oraz łbów. Jako ciężki i mocny nóż, Deba tworzy niezastąpione japońskie trio wraz z Yanagibą oraz Usubą.

Godna uwagi seria noży Hokiyama Sukemitsu powstaje poprzez ręczny proces wykuwania, którym zajmują się kowale z rejonu Tosa. Każdy nóż ma dwuwarstwowe ostrze z zewnętrzną warstwą wykonaną z miękkiego żelaza i rdzeniem ze stali węglowej o nazwie Shiro-ko #2 (znanej też pod nazwą White Steel no.2). Dzięki hartowaniu ostrza nabierają twardości w granicach 61-62 HRC. Posiadają piękne wykończenie Kasumi (oznacza to „mgłę”) w klasycznym stylu. Z noży kuchennych Tosa-Ichi Sukemitsu korzystają zarówno mistrzowie sushi, jak i osoby, które pasjonują się kuchnią japońską oraz uwielbiają sushi. Rękojeść w kształcie litery D wytwarzana jest z drewna magnolii i dodatkowo posiada eleganckie wykończenie ze skuwki z rogu bawołu. Z racji tego, że noże Tosa-Ichi Sukemitsu nie zaliczają się do grupy nierdzewnych, wymagana jest ich odpowiednia i regularna pielęgnacja.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Hokiyama Sukemitsu Deba 180 mm

Hokiyama Sukemitsu Deba 180 mm

  • Typ: Deba
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń White Steel no.2
  • HRC: 61-62
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

4 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.