• +48 794 113 882

Hokiyama Tosa-ichi Ao WA Gyuto 180 mm

HTAoG180

729,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Gyuto
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: Aogami Super, okładziny nierdzewne SUS405
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 115 gramy

Nóż kuchenny Tosa-Ichi Ao Gyuto 180 mm polecany jest wszystkim profesjonalnym użytkownikom czy szefom kuchni jak i amatorom gotowania. Jako japoński odpowiednik noża szefa kuchni jest to najbardziej uniwersalny nóż kuchenny. Za pomocą noża Gyuto poradzimy sobie z krojeniem oraz szatkowaniem warzyw i mięsa. Długość noża 180 mm jest jedną z najczęściej wybieranych długości ostrza.

Seria noży kuchennych Tosa-Ichi Ao posiada ostrza o doskonałych właściwościach tnących o dużej agresji cięcia. Wykonane zostały one w technice San-mai, polegającej na obłożeniu twardego rdzenia okładzinami ze stali nierdzewnej SUS405. Sam rdzeń noży Tosa-Ichi Ao produkowany jest z cenionej stali węglowej Aogami Super. Dzięki zastosowaniu wspomnianej techniki noże są łatwe w pielęgnacji oraz w ostrzeniu. Zahartowane do poziomu 62-63 HRC ostrza uzyskują dużą twardość, dzięki czemu przez długi czas są wyjątkowo ostre. Jeśli chodzi o piękną rękojeść, to jest ona wykonana z magnoliowego drewna, a wykończono ją skuwkami z rogu bawołu. Rękojeść w tradycyjnym japońskim stylu ma kształt oktagonalny, co zapewnia niezwykłą wygodę podczas kuchennych prac – zarówno osobom praworęcznym, jak i leworęcznym. Z kolei wykorzystanie drewna magnoliowego sprawia, że zyskuje ona również właściwości antyseptyczne.

W prefekturze Kochi w Japonii umiejscowiona jest Hokiyama Hamono – firma będąca czołowym wytwórcą kuchennych noży w Japonii. Założona w roku 1919, znana jest z wyjątkowo wysokich standardów w zakresie jakości, co potwierdza 100-lecie istnienia. Można powiedzieć, że historia Hokiyama sięga jeszcze wcześniejszego okresu – działalność bazuje na 800-letnich tradycjach kucia, którego specjalne techniki zostały opracowane w rejonie Tosa. W motcie firmy znajdziemy fuzję tradycji (土 佐 一), innowacji (無限) oraz praktyczności (左近).
Rodzaje nożyNóż szefa kuchni
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż kuchenny Tosa-Ichi Ao Gyuto 180 mm polecany jest wszystkim profesjonalnym użytkownikom czy szefom kuchni jak i amatorom gotowania. Jako japoński odpowiednik noża szefa kuchni jest to najbardziej uniwersalny nóż kuchenny. Za pomocą noża Gyuto poradzimy sobie z krojeniem oraz szatkowaniem warzyw i mięsa. Długość noża 180 mm jest jedną z najczęściej wybieranych długości ostrza.

Seria noży kuchennych Tosa-Ichi Ao posiada ostrza o doskonałych właściwościach tnących o dużej agresji cięcia. Wykonane zostały one w technice San-mai, polegającej na obłożeniu twardego rdzenia okładzinami ze stali nierdzewnej SUS405. Sam rdzeń noży Tosa-Ichi Ao produkowany jest z cenionej stali węglowej Aogami Super. Dzięki zastosowaniu wspomnianej techniki noże są łatwe w pielęgnacji oraz w ostrzeniu. Zahartowane do poziomu 62-63 HRC ostrza uzyskują dużą twardość, dzięki czemu przez długi czas są wyjątkowo ostre. Jeśli chodzi o piękną rękojeść, to jest ona wykonana z magnoliowego drewna, a wykończono ją skuwkami z rogu bawołu. Rękojeść w tradycyjnym japońskim stylu ma kształt oktagonalny, co zapewnia niezwykłą wygodę podczas kuchennych prac – zarówno osobom praworęcznym, jak i leworęcznym. Z kolei wykorzystanie drewna magnoliowego sprawia, że zyskuje ona również właściwości antyseptyczne.

W prefekturze Kochi w Japonii umiejscowiona jest Hokiyama Hamono – firma będąca czołowym wytwórcą kuchennych noży w Japonii. Założona w roku 1919, znana jest z wyjątkowo wysokich standardów w zakresie jakości, co potwierdza 100-lecie istnienia. Można powiedzieć, że historia Hokiyama sięga jeszcze wcześniejszego okresu – działalność bazuje na 800-letnich tradycjach kucia, którego specjalne techniki zostały opracowane w rejonie Tosa. W motcie firmy znajdziemy fuzję tradycji (土 佐 一), innowacji (無限) oraz praktyczności (左近).

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Hokiyama Tosa-ichi Ao WA Gyuto 180 mm

Hokiyama Tosa-ichi Ao WA Gyuto 180 mm

  • Typ: Gyuto
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: Aogami Super, okładziny nierdzewne SUS405
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 115 gramy

Napisz opinię

3 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.