Hokiyama Tosa-ichi Ao Petty 135 mm
Hokiyama Tosa-ichi Ao Petty 135 mm
Hokiyama Tosa-ichi Ao Petty 135 mm
Hokiyama Tosa-ichi Ao Petty 135 mm
Hokiyama Tosa-ichi Ao Petty 135 mm
Hokiyama Tosa-ichi Ao Petty 135 mm
Hokiyama Tosa-ichi Ao Petty 135 mm
Hokiyama Tosa-ichi Ao Petty 135 mm

Hokiyama Tosa-ichi Ao WA Petty 135 mm

HTAoP135
Brak
449,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki

 
  • Typ: Nóż uniwersalny
  • Długość ostrza: 135 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: Aogami Super, okładziny nierdzewne SUS405
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 58 gramy

Niewielki nóż kuchenny Tosa-Ichi Ao Petty ma ostrze długości 135 mm i uniwersalne zastosowanie. Przydaje się w szczególności przy obróbce mniejszych produktów, takich jak grzyby, szalotki czy czosnek. To podstawowy nóż, który powinien mieć swoje miejsce w każdym komplecie noży kuchennych.

Noże z serii Tosa-Ichi Ao charakteryzują się cienkimi ostrzami, które posiadają świetne właściwości tnące. Wykonane w technice San-mai, twardy rdzeń ze stali Aogami Super obłożono okładzinami z nierdzewnej stali SUS405, dzięki temu noże są super łatwe w utrzymaniu i łatwe w naostrzeniu. Tak powstałe ostrze w procesie hartowania nabiera twardości rzędu 62-63 HRC, za sprawą której niezwykle długo utrzymują nadany im poziom ostrości. Do produkcji oktagonalnej rękojeści używa się magnoliowego drewna, znanego ze swoich antyseptycznych właściwości. Rękojeść została wykończona skuwką z bawolego rogu i jest bardzo wygodna nie tylko dla praworęcznych, ale także leworęcznych użytkowników.

Siedziba Hokiyama Hamono umiejscowiona jest w Japonii, w prefekturze Kochi. Jako wiodący producent kuchennych noży, Hokiyama utrzymuje wysokie standardy jakości. Firma istnieje już od 1919 roku, natomiast jej historia może sięgać 800 lat wstecz, kiedy to w rejonie Tosa były doskonalone tradycyjne techniki kucia. Jakość wytwarzanych noży kuchennych doskonale oddaje motto, czyli zestawienie ze sobą tradycji (土 佐 一) oraz innowacji (無限), i praktyczności (左近).
Typ noża
Santoku - Nóż Wielozadaniowy
Rodzaj stali
Stal węglowa
Zakres cen
300-599 zł
Hokiyama
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

11 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.