• +48 794 113 882

Masahiro Bessen Yanagiba 210mm

16218

429,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Długi i smukły nóż Yanagiba ma ostrze o długości 210 mm. Służy on do wykonywania prac związanych z przygotowaniem sushi i sashimi. Zgodnie z tradycją noże Yanagiba ostrzy się jednostronnie, a dzięki swojemu przeznaczeniu stanowią one podstawowe kuchenne wyposażenie każdego mistrza sushi.

Noże, które obejmuje seria Masahiro Bessen, wykuwane są według założeń tradycyjnego japońskiego rzemiosła. Są one jednostronnie ostrzone i idealnie nadają się do prac przy przyrządzaniu sushi i do oprawiania ryb – znajdą więc zastosowanie zarówno w sushi barze, jak i każdej japońskiej restauracji. Kuchnia w stylu japońskim bazuje głównie na rybach oraz warzywach, więc takie noże jak Yanagiba, Deba czy Usuba powinny się znaleźć wśród podstawowych noży sushi mastera. Ostrza noży z serii Bessen wykonywane są ze stali węglowej Kigami no. 2, której produkcją zajmuje się koncern Hitachi. Autorski proces hartowania, który stosuje producent Masahiro, umożliwia osiągnięcie niebywałej wręcz twardości ostrzy – 62-63 HRC. Dzięki temu noże z serii Bessen cechują się wyjątkową ostrością i są zarazem bardzo wytrzymałe. Te noże nie są nierdzewne, a więc należy pamiętać o ich właściwej pielęgnacji.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal węglowa

Długi i smukły nóż Yanagiba ma ostrze o długości 210 mm. Służy on do wykonywania prac związanych z przygotowaniem sushi i sashimi. Zgodnie z tradycją noże Yanagiba ostrzy się jednostronnie, a dzięki swojemu przeznaczeniu stanowią one podstawowe kuchenne wyposażenie każdego mistrza sushi.

Noże, które obejmuje seria Masahiro Bessen, wykuwane są według założeń tradycyjnego japońskiego rzemiosła. Są one jednostronnie ostrzone i idealnie nadają się do prac przy przyrządzaniu sushi i do oprawiania ryb – znajdą więc zastosowanie zarówno w sushi barze, jak i każdej japońskiej restauracji. Kuchnia w stylu japońskim bazuje głównie na rybach oraz warzywach, więc takie noże jak Yanagiba, Deba czy Usuba powinny się znaleźć wśród podstawowych noży sushi mastera. Ostrza noży z serii Bessen wykonywane są ze stali węglowej Kigami no. 2, której produkcją zajmuje się koncern Hitachi. Autorski proces hartowania, który stosuje producent Masahiro, umożliwia osiągnięcie niebywałej wręcz twardości ostrzy – 62-63 HRC. Dzięki temu noże z serii Bessen cechują się wyjątkową ostrością i są zarazem bardzo wytrzymałe. Te noże nie są nierdzewne, a więc należy pamiętać o ich właściwej pielęgnacji.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro Bessen Yanagiba 210mm

Masahiro Bessen Yanagiba 210mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.