Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm
Masahiro Bessen Yanagiba 300mm

Masahiro Bessen Yanagiba 300mm

16221
Dostępny - wysyłka w 24h
799,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 300 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Długi nóż Yanagiba ze smukłym ostrzem o dł. 300 mm nadaje się do sprawnego wykonywania prac przy sporządzaniu sushi oraz sashimi. Jest to jeden z podstawowych noży wszystkich mistrzów sushi, a tradycyjnie ostrzy się go jednostronnie.

Noże kuchenne Masahiro Bessen są tworzone w duchu japońskiego rzemiosła w tradycyjnym stylu. Wszystkie z nich są ostrzone jednostronnie i perfekcyjnie sprawdzają się przy przygotowywaniu takich potraw jak sushi. Nadają się do oprawiania ryb, więc znajdą zastosowanie w każdym sushi barze i japońskich restauracjach. W związku z tym, że kuchnia w stylu japońskim opiera się w głównej mierze na warzywach oraz rybach, w zestawie każdego sushi mastera nie powinno zabraknąć takich noży jak Yanagiba, Usuba oraz Deba. Noże z serii Bessen posiadają ostrza wykuwane ze stali węglowej, a dokładniej Kigami no. 2, produkowanej przez koncern Hitachi. Producent Masahiro opracował z kolei autorską metodę hartowania stali, która umożliwia uzyskanie imponującej twardości ostrzy dochodzącej do 62-63 HRC. Są więc one niezwykle ostre i cechują się ponadto dużą wytrzymałością. Należy pamiętać, że noże z serii Bessen nie są nierdzewne – wymagają właściwie dobranej pielęgnacji.
Rodzaj stali
Stal węglowa
Masahiro
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii
Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.