• +48 794 113 882

Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm

16228

429,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Tako-Sashimi
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż z długim i smukłym ostrzem długości 210 mm – Tako-Sashimi – nadaje się do przyrządzania sashimi, jak i sushi. Każdy nóż Tako-Sashimi tradycyjnie ostrzony jest jednostronnie i znajduje się w podstawowym wyposażeniu mistrzów sushi. Miejscem pochodzenia tego typu noża jest rejon Tokyo.

Wszystkie noże kuchenne, jakie wchodzą w skład serii Bessen, są wykuwane w myśl tradycyjnego japońskiego rzemiosła. Są one ostrzone jednostronnie i doskonale sprawdzają się przy wykonywaniu czynności niezbędnych przy przyrządzaniu sushi i oprawianiu ryb, więc używane są zarówno w sushi barach, jak i dobrych japońskich restauracjach. Noże typu Yanagiba, Usuba i Deba – ze względu na swoją doskonałą jakość oraz fakt, że w kuchni japońskiej dominują ryby i warzywa – znajdują zastosowanie u każdego sushi mastera. Noże te posiadają twarde ostrza ze stali węglowej – Kigami no. 2, której wytwarzaniem zajmuje się koncern Hitachi. Producent Masahiro stosuje autorską metodę hartowania stali, pozwalającą na osiągnięcie imponującego stopnia twardości ostrzy, który wynosi aż 62-63 HRC. To sprawia, że ostrza są wyjątkowo wytrzymałe oraz ostre. Noże Masahiro Bessen należy we właściwy sposób pielęgnować, ponieważ nie są nierdzewne.
Rodzaje nożyNóż Tako-Sashimi
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż z długim i smukłym ostrzem długości 210 mm – Tako-Sashimi – nadaje się do przyrządzania sashimi, jak i sushi. Każdy nóż Tako-Sashimi tradycyjnie ostrzony jest jednostronnie i znajduje się w podstawowym wyposażeniu mistrzów sushi. Miejscem pochodzenia tego typu noża jest rejon Tokyo.

Wszystkie noże kuchenne, jakie wchodzą w skład serii Bessen, są wykuwane w myśl tradycyjnego japońskiego rzemiosła. Są one ostrzone jednostronnie i doskonale sprawdzają się przy wykonywaniu czynności niezbędnych przy przyrządzaniu sushi i oprawianiu ryb, więc używane są zarówno w sushi barach, jak i dobrych japońskich restauracjach. Noże typu Yanagiba, Usuba i Deba – ze względu na swoją doskonałą jakość oraz fakt, że w kuchni japońskiej dominują ryby i warzywa – znajdują zastosowanie u każdego sushi mastera. Noże te posiadają twarde ostrza ze stali węglowej – Kigami no. 2, której wytwarzaniem zajmuje się koncern Hitachi. Producent Masahiro stosuje autorską metodę hartowania stali, pozwalającą na osiągnięcie imponującego stopnia twardości ostrzy, który wynosi aż 62-63 HRC. To sprawia, że ostrza są wyjątkowo wytrzymałe oraz ostre. Noże Masahiro Bessen należy we właściwy sposób pielęgnować, ponieważ nie są nierdzewne.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm

Masahiro Bessen Tako-Sashimi 210mm

  • Typ: Tako-Sashimi
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.