- Typ: Nóż uniwersalny
- Długość ostrza: 150 mm
- Rękojeść: drewno pakka
- HRC: 58-59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Specjaliści z firmy Masahiro zaprojektowali serię noży BWH, opierając się na innej, profesjonalnej serii MV-H – noże są podobne do siebie względem jakości, natomiast różnią się brakiem skuwki między ostrzem i rękojeścią w przypadku noży Masahiro BWH. Każdy z nich posiada ostrze wykute ze stali molibdenowo-wanadowej o nazwie MBS-26, która w trzystopniowym procesie hartowania nadaje twardość na poziomie 58-59 HRC. W ten sposób otrzymujemy doskonale zachowane proporcje pomiędzy twardością i elastycznością klingi. Wartym uwagi jest fakt, że noże kuchenne Masahiro już od ponad 30 lat są wytwarzane przed wysokiej klasy rzemieślników japońskich. Seria BWH cechuje się nie tylko wyjątkową ostrością klingi, ale także wygodną i lekką rękojeścią. Rękojeść jest ona zrobiona z drewna pakka, które podczas chemicznej obróbki zyskuje dużą odporność na działanie wody i ponadto właściwości bakteriobójcze. Te niezwykle funkcjonalne noże będą świetnym prezentem dla ceniących jakość i precyzję pasjonatów gotowania.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
