- Typ: Gyuto
- Długość ostrza: 210 mm
- Rękojeść: drewno pakka
- HRC: 58-59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Profesjonalna seria noży MV-H posłużyła jako baza do zaprojektowania serii BWH, różniącej się od pierwszej brakiem skuwki między rękojeścią i ostrzem. Wykute ze stali molibdenowo-wanadowej o nazwie MBS-26 ostrza mają twardość w granicach 58-59 HRC. Osiągnięcie takiego parametru możliwe jest dzięki zastosowaniu szczególnego rodzaju 3-stopniowego procesu hartowania stali, który zapewnia ponadto optymalne połączenie twardości oraz elastyczności klingi. Zaletą firmy Masahiro jest to, że wszystkie wysokiej jakości noże kuchenne wykuwane są przez profesjonalnych japońskich rzemieślników, a trwa to już ponad 30 lat. Lekka rękojeść została wytworzona z drewna pakka, które poddaje się obróbce chemicznej umożliwiającej nadanie jej właściwości bakteriobójczych. Rękojeść jest przy tym bardzo wygodna i odporna na wodę. Wyjątkowa ostrość noży kuchennych w połączeniu z ich funkcjonalnością oraz estetycznym wyglądem spełnia oczekiwania pasjonatów gotowania, dla których mogą być one wartościowym prezentem.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
