- Typ: Nóż Nakiri
- Długość ostrza: 165 mm
- Rękojeść: drewno pakka
- HRC: 58-59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Serię noży BWH zaprojektowano w odniesieniu do profesjonalnej serii MV-H, a tym, co odróżnia noże BWH od noży MV-H jest brak skuwki pomiędzy rękojeścią i ostrzem. Noże kuchenne Masahiro BWH posiadają najwyższej jakości ostrza wykuwane z renomowanej stali MBS-26 (stal molibdenowo-wanadowa). Proces jej hartowania przebiega w 3 etapach i pozwala uzyskać twardość ostrza 58-59 HRC. Noże Masahiro BWH zapewniają więc idealne proporcje między elastycznością i twardością klingi. Warto pamiętać o tym, że noże te wykuwają japońscy rzemieślnicy zatrudnieni w firmie Masahiro już przeszło 30 lat. Każda z rękojeści jest bardzo wygodna oraz lekka – powstaje z drewna pakka, które poddaje się obróbce chemicznej umożliwiającej uzyskanie właściwości bakteriobójczych i wysokiej odporności na wodę. Wyjątkowo funkcjonalne oraz ostre noże kuchenne ucieszą każdego miłośnika gotowania i sprostają wymaganiom niejednego szefa kuchni.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
