- Typ: Gyuto
- Długość ostrza: 180 mm
- Rękojeść: drewno pakka
- HRC: 58-59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Serię noży BWH zaprojektowano, odnosząc się do serii noży profesjonalnych MV-H, która różni się od pierwszej skuwką pomiędzy ostrzem i rękojeścią (nie posiadają jej noże Masahiro BWH). Do wykucia ostrzy tych noży używa się polecanej stali molibdenowo-wanadowej – MBS-26. Proces jej hartowania jest 3-stopniowy, a w jego efekcie powstaje ostrze o twardości 58-59 HRC. Noże Masahiro BWH oferują więc idealne proporcje między twardością a elastycznością, odpowiadając na potrzeby wszystkich pasjonatów gotowania. Warto przytoczyć, że noże wykuwane są przez japońskich rzemieślników reprezentujących firmę Masahiro już od 30 lat. Posiadają lekką i wygodną rękojeść z drewna pakka, które w wyniku obróbki chemicznej uzyskuje właściwości bakteriobójcze i odporność na wodę. Ekstremalna ostrość noży oraz ich duża praktyczność tworzą z nich doskonały prezent dla wszystkich osób, które pasjonują się gotowaniem.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
