- Typ: Sujihiki
- Długość ostrza: 240 mm
- Rękojeść: poyacetal
- HRC: 58-59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Każdy nóż z serii MV-H został zaprojektowany przez doświadczonych pracowników firmy Masahiro, mających na uwadze potrzeby i przyzwyczajenia europejskich i amerykańskich szefów kuchni. Osoby, które nawykły do używania noży w stylu zachodnim, doceniają jakość wykonania i idealne parametry noży kuchennych Masahiro. Ich ostrza wykuto ze stali MBS-26, będącej odpowiednikiem stali VG-10. Hartowanie ostrzy przebiega w specjalnym 3-stopniowym procesie pozwalającym uzyskać twardość 58-59 HRC i wydobyć ze stali jej najlepsze właściwości. Noże Masahiro MV-H zapewniają idealne połączenie twardości z elastycznością ostrzy, a ponadto posiadają wygodną rękojeść. Wykonano ją ze szczególnego rodzaju materiału – poyacetal – który cechuje się odpornością na wilgoć i ma właściwości bakteriobójcze. Noże te rekomendujemy zwłaszcza profesjonalistom oraz pasjonatom gotowania, którzy docenią niezwykłą ostrość i jakość każdego produktu z serii MV-H. Kropką nad i jest estetyczne pudełko, które może jednocześnie sprawdzić się w roli pudełka prezentowego.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
