- Typ: Sujihiki
- Długość ostrza: 240 mm
- Rękojeść: drewno pakka
- HRC: 58-59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Firma Masahiro stworzyła serię noży BWH, bazując na serii profesjonalnych noży kuchennych MV-H i zaznaczając różnicę między nimi jedynie w braku skuwki na granicy ostrza i rękojeści. Wszystkie ostrza noży z serii BWH są produkowane ze stali molibdenowo-wanadowej (MBS-26), która poddawana trzystopniowemu procesowi hartowania umożliwia osiągnięcie twardości ostrza w granicach 58-59 HRC. To doskonałe połączenie twardości z elastycznością klingi. Noże spod marki Masahiro są tworzone przez japońskich rzemieślników, którzy zajmują się ich wykuwaniem już przeszło 30 lat. Każdy nóż ma wygodną oraz wyjątkowo lekką rękojeść, która powstaje z drewna pakka, poddawanego obróbce chemicznej. Dzięki temu cechuje się ona zarówno właściwościami bakteriobójczymi, jak i dużą odpornością na działanie wody. Ostre oraz praktyczne noże kuchenne są pięknie wykonane, dlatego spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających pasjonatów gotowania.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
