• +48 794 113 882
Masamoto KK Usuba 210mm Powiększ

Masamoto KK Usuba 210mm

KK0621

1 299,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Usuba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewniano magnolii
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Usuba z serii Masamoto KK jest jednostronnie ostrzony i posiada ostrze o długości 210 mm. Stanowi odpowiednik zachodniego noża Nakiri, przypominającego z wyglądu niewielki tasak. Jednak istotną różnicą pomiędzy nim a tasakiem jest fakt, że Usuba posiada cieńsze ostrze. Dzięki temu idealnie sprawdza się przy siekaniu oraz krojeniu warzyw.

Minosuke Matsuzawa zajął się wytwarzaniem noży kuchennych już w XIX wieku, w 1872 roku. Jako założyciel firmy Masamoto Sohonten postanowił, że będzie produkował noże doskonałe, a dziś można stwierdzić, że jego marzenie zostało zrealizowane – obecnie noże marki Masamoto mają opinię jednych z najlepszych w skali światowej. Udana seria KK Kasumi zawiera znakomite noże z dwuwarstwowym ostrzem, którego zewnętrza warstwa wykonana jest z miękkiej stali, a twardy rdzeń ze specjalnej stali węglowej Shiro-ko #2 (o nazwie White Steel no.2). Noże powstają w ręcznym procesie wykuwania oraz wykańczania, a na etapie hartowania uzyskują bardzo wysoki poziom twardości każdego ostrza – dochodzi on do 62-63 HRC. Te wybitne japońskie noże, odzwierciedlające tradycyjny styl i piękno rzemiosła, są nadzwyczaj ostre i bardzo długo takie pozostają. Seria Masamoto KK rekomendowana jest wszystkim sushi masterom, jak również pasjonatom kuchni japońskiej i sushi, którym zależy na doskonałej jakości oraz wygodzie użytkowania. Estetyczną rękojeść noży, której kształt przypomina literę D, wykonuje się z drewna magnolii. Posiada ona ozdobne wykończenie w postaci skuwki z rogu bawołu. Noże Masamoto KK Kasumi nie są nierdzewne, więc w czasie pracy wymagają dobranej pielęgnacji. Wdzięczna nazwa Kasumi odnosi się do „mglistego” wykończenia wszystkich laminowanych noży z tej serii, ponieważ w dosłownym tłumaczeniu Kasumi to „mgła” lub „mgiełka”. Noże zapakowane są w ładne pudełka i świetnie nadają się na prezent dla każdego miłośnika gotowania.
Rodzaje nożyNóż Usuba
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż Usuba z serii Masamoto KK jest jednostronnie ostrzony i posiada ostrze o długości 210 mm. Stanowi odpowiednik zachodniego noża Nakiri, przypominającego z wyglądu niewielki tasak. Jednak istotną różnicą pomiędzy nim a tasakiem jest fakt, że Usuba posiada cieńsze ostrze. Dzięki temu idealnie sprawdza się przy siekaniu oraz krojeniu warzyw.

Minosuke Matsuzawa zajął się wytwarzaniem noży kuchennych już w XIX wieku, w 1872 roku. Jako założyciel firmy Masamoto Sohonten postanowił, że będzie produkował noże doskonałe, a dziś można stwierdzić, że jego marzenie zostało zrealizowane – obecnie noże marki Masamoto mają opinię jednych z najlepszych w skali światowej. Udana seria KK Kasumi zawiera znakomite noże z dwuwarstwowym ostrzem, którego zewnętrza warstwa wykonana jest z miękkiej stali, a twardy rdzeń ze specjalnej stali węglowej Shiro-ko #2 (o nazwie White Steel no.2). Noże powstają w ręcznym procesie wykuwania oraz wykańczania, a na etapie hartowania uzyskują bardzo wysoki poziom twardości każdego ostrza – dochodzi on do 62-63 HRC. Te wybitne japońskie noże, odzwierciedlające tradycyjny styl i piękno rzemiosła, są nadzwyczaj ostre i bardzo długo takie pozostają. Seria Masamoto KK rekomendowana jest wszystkim sushi masterom, jak również pasjonatom kuchni japońskiej i sushi, którym zależy na doskonałej jakości oraz wygodzie użytkowania. Estetyczną rękojeść noży, której kształt przypomina literę D, wykonuje się z drewna magnolii. Posiada ona ozdobne wykończenie w postaci skuwki z rogu bawołu. Noże Masamoto KK Kasumi nie są nierdzewne, więc w czasie pracy wymagają dobranej pielęgnacji. Wdzięczna nazwa Kasumi odnosi się do „mglistego” wykończenia wszystkich laminowanych noży z tej serii, ponieważ w dosłownym tłumaczeniu Kasumi to „mgła” lub „mgiełka”. Noże zapakowane są w ładne pudełka i świetnie nadają się na prezent dla każdego miłośnika gotowania.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masamoto KK Usuba 210mm

Masamoto KK Usuba 210mm

  • Typ: Usuba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewniano magnolii
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

8 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.