• +48 794 113 882
Masamoto KK Usuba 210mm Powiększ

Masamoto KK Usuba 210mm

KK0621

1 299,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Usuba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewniano magnolii
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Usuba z serii Masamoto KK jest jednostronnie ostrzony i posiada ostrze o długości 210 mm. Stanowi odpowiednik zachodniego noża Nakiri, przypominającego z wyglądu niewielki tasak. Jednak istotną różnicą pomiędzy nim a tasakiem jest fakt, że Usuba posiada cieńsze ostrze. Dzięki temu idealnie sprawdza się przy siekaniu oraz krojeniu warzyw.

Minosuke Matsuzawa zajął się wytwarzaniem noży kuchennych już w XIX wieku, w 1872 roku. Jako założyciel firmy Masamoto Sohonten postanowił, że będzie produkował noże doskonałe, a dziś można stwierdzić, że jego marzenie zostało zrealizowane – obecnie noże marki Masamoto mają opinię jednych z najlepszych w skali światowej. Udana seria KK Kasumi zawiera znakomite noże z dwuwarstwowym ostrzem, którego zewnętrza warstwa wykonana jest z miękkiej stali, a twardy rdzeń ze specjalnej stali węglowej Shiro-ko #2 (o nazwie White Steel no.2). Noże powstają w ręcznym procesie wykuwania oraz wykańczania, a na etapie hartowania uzyskują bardzo wysoki poziom twardości każdego ostrza – dochodzi on do 62-63 HRC. Te wybitne japońskie noże, odzwierciedlające tradycyjny styl i piękno rzemiosła, są nadzwyczaj ostre i bardzo długo takie pozostają. Seria Masamoto KK rekomendowana jest wszystkim sushi masterom, jak również pasjonatom kuchni japońskiej i sushi, którym zależy na doskonałej jakości oraz wygodzie użytkowania. Estetyczną rękojeść noży, której kształt przypomina literę D, wykonuje się z drewna magnolii. Posiada ona ozdobne wykończenie w postaci skuwki z rogu bawołu. Noże Masamoto KK Kasumi nie są nierdzewne, więc w czasie pracy wymagają dobranej pielęgnacji. Wdzięczna nazwa Kasumi odnosi się do „mglistego” wykończenia wszystkich laminowanych noży z tej serii, ponieważ w dosłownym tłumaczeniu Kasumi to „mgła” lub „mgiełka”. Noże zapakowane są w ładne pudełka i świetnie nadają się na prezent dla każdego miłośnika gotowania.
Rodzaje nożyNóż Usuba
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż Usuba z serii Masamoto KK jest jednostronnie ostrzony i posiada ostrze o długości 210 mm. Stanowi odpowiednik zachodniego noża Nakiri, przypominającego z wyglądu niewielki tasak. Jednak istotną różnicą pomiędzy nim a tasakiem jest fakt, że Usuba posiada cieńsze ostrze. Dzięki temu idealnie sprawdza się przy siekaniu oraz krojeniu warzyw.

Minosuke Matsuzawa zajął się wytwarzaniem noży kuchennych już w XIX wieku, w 1872 roku. Jako założyciel firmy Masamoto Sohonten postanowił, że będzie produkował noże doskonałe, a dziś można stwierdzić, że jego marzenie zostało zrealizowane – obecnie noże marki Masamoto mają opinię jednych z najlepszych w skali światowej. Udana seria KK Kasumi zawiera znakomite noże z dwuwarstwowym ostrzem, którego zewnętrza warstwa wykonana jest z miękkiej stali, a twardy rdzeń ze specjalnej stali węglowej Shiro-ko #2 (o nazwie White Steel no.2). Noże powstają w ręcznym procesie wykuwania oraz wykańczania, a na etapie hartowania uzyskują bardzo wysoki poziom twardości każdego ostrza – dochodzi on do 62-63 HRC. Te wybitne japońskie noże, odzwierciedlające tradycyjny styl i piękno rzemiosła, są nadzwyczaj ostre i bardzo długo takie pozostają. Seria Masamoto KK rekomendowana jest wszystkim sushi masterom, jak również pasjonatom kuchni japońskiej i sushi, którym zależy na doskonałej jakości oraz wygodzie użytkowania. Estetyczną rękojeść noży, której kształt przypomina literę D, wykonuje się z drewna magnolii. Posiada ona ozdobne wykończenie w postaci skuwki z rogu bawołu. Noże Masamoto KK Kasumi nie są nierdzewne, więc w czasie pracy wymagają dobranej pielęgnacji. Wdzięczna nazwa Kasumi odnosi się do „mglistego” wykończenia wszystkich laminowanych noży z tej serii, ponieważ w dosłownym tłumaczeniu Kasumi to „mgła” lub „mgiełka”. Noże zapakowane są w ładne pudełka i świetnie nadają się na prezent dla każdego miłośnika gotowania.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masamoto KK Usuba 210mm

Masamoto KK Usuba 210mm

  • Typ: Usuba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewniano magnolii
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

9 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.