Masashi Nashiji Black Petty-Gyuto 150mm SLD
Masashi Nashiji Black Petty-Gyuto 150mm SLD
Masashi Nashiji Black Petty-Gyuto 150mm SLD
Masashi Nashiji Black Petty-Gyuto 150mm SLD
Masashi Nashiji Black Petty-Gyuto 150mm SLD
Masashi Nashiji Black Petty-Gyuto 150mm SLD
Masashi Nashiji Black Petty-Gyuto 150mm SLD
Masashi Nashiji Black Petty-Gyuto...
Masashi Nashiji Black Petty-Gyuto...
Masashi Nashiji Black Petty-Gyuto...
Masashi Nashiji Black Petty-Gyuto...
Masashi Nashiji Black Petty-Gyuto...
Masashi Nashiji Black Petty-Gyuto...
Masashi Nashiji Black Petty-Gyuto...

Masashi Nashiji Black Petty-Gyuto 150mm SLD

MNBPG150
Dostępny - wysyłka w 24h
969,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Nóż uniwersalny "Petty"
  • Długość ostrza: 150 mm
  • Długość całkowita: 277 mm
  • Wysokość ostrza: 43 mm
  • Grubość ostrza: 1,9 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: Rdzeń SLD, okładziny SUS405
  • HRC: 60-62
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 102 gramy

Nieduży i jednocześnie wygodny uniwersalny nóż Masashi SLD Black, którego ostrze ma 150 mm, szczególnie może się przydać przy obrabianiu nieco mniejszych produktów. Świetnie radzi sobie z czosnkiem, szalotką albo grzybami.

Od początku do końca noże te robione są przez Masashi-san ręcznie. Rzemieślnik samodzielnie wykuwa stal, nakłada szlify oraz ostrzy noże. Zajmuje się także własnoręcznym osadzaniem rękojeści. 

Wykuwane z wykorzystaniem techniki SAN-MAI noże z serii Masashi SLD posiadają ostrze złożone z 3 warstw. Mają twardy rdzeń wykuty ze stali SLD. Warstwy zewnętrzne zrobione są z miękkiej stali nierdzewnej, a ich zadaniem jest ochranianie rdzenia. Niezwykle wysoką twardość w przedziale 60-62 HRC noże te uzyskują podczas procesu obróbki cieplnej. Z kolei wykończenie ostrza Kurouchi powstaje ze stali nieprzetworzonej w czarnym kolorze, która nadaje nożom unikalny, typowo japoński wygląd. Oktagonalna tradycyjna japońska rękojeść w stylu „WA” zrobiona została z jasnego drewna magnolii. Jest komfortowa w użyciu zarówno dla praworęcznych, jak też leworęcznych osób.

Typ noża
Gyuto - Nóż Szefa Kuchni
Petty/Pairing - Mały Nóż Uniwersalny
Rodzaj stali
Stal nierdzewna
Wykończenie ostrza
Kurouchi
Nashiji

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

6 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.