Mcusta Zanmai Damascus Corian Nóż Sujihiki 24 cm

Mcusta Zanmai Damascus Corian Nóż Sujihiki 24 cm

HKC-3009D
Brak
1 099,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki

 
  • Typ: Nóż Sujihiki
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Długość całkowita: 374 mm
  • Grubość klingi: 1,7 mm
  • Rękojeść: corian
  • Stal: VG10, 33 warstwy damascus
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 185 g

Mcusta Zanmai Damascus Corian, Nóż Sujihiki 24 cm

Ostrze noża Sujihiki z linii Mcusta Zanmai Damascus Corian jest smukłe oraz długie – ma 24 cm. Dzięki temu idealnie sprawdza się przy takich kuchennych pracach jak plastrowanie mięsa, ryb czy też filetowanie oraz skórowanie ryb. Plastrowanie możliwe jest już za jednym pociągnięciem długiego ostrza.

Noże kuchenne Mcusta Zanmai Damascus Corian

Kolekcja cenionych w świecie kulinarnym noży Mcusta Zanmai Damascus Corian ma doskonałe parametry uzyskiwane dzięki szczególnemu procesowi produkcji. Przede wszystkim swoją wytrzymałość zawdzięczają mocnym ostrzom, których rdzeń jest ze stali VG-10, a zewnętrzne warstwy ze stali damasceńskiej(dokładniej z 32 jej warstw). Estetyczny wzór na ostrzach potęguje wrażenia wizualne, natomiast długie utrzymywanie ostrości przydaje się każdemu użytkownikowi. Dzięki cienkim ostrzom, które stanowią wręcz wizytówkę marki Mcusta, krojenie na co dzień staje się coraz przyjemniejsze. Twardość uzyskiwana na etapie hartowania sięga 61 +/- 1 HRC. Zaletą noży kuchennych Mcusta Zanmai Damascus Corian jest również ergonomiczna i bardzo wygodna rękojeść. Do jej wytworzenia stosuje się jasny corian, który posiada pożądane w kuchni właściwości, np. odporność na wodę. Wytrzymała rękojeść posiada piękne wykończenie ze stalowego bolstera, a co więcej wzmacniają ją 3 piny. Ostrzenie noży Mcusta leży w gestii mistrzów zakładu, dzięki czemu tuż po wyciągnięciu z pudełka można cieszyć się ich niesamowitą ostrością.

Rodzaj stali
Stal Proszkowa / Szybkotnąca
Zakres cen
1000 i więcej
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.