• +48 794 113 882

Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 210 mm

SKKY-210

1 079,20 zł

-20%

1 349,00 zł z vat

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Tradycyjny nóż japoński stosowany przez sushi masterów – Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 210 mm – ma wąskie oraz długie ostrze, które umożliwia precyzyjne plastrowania ryb i mięsa. Doskonale sprawdza się przy przyrządzaniu sushi, jak i sashimi. Razem z nożami Deba i Usuba stanowi tradycyjne trio, niezbędne wśród japońskich noży kuchennych.

Polecana seria noży Sakai Kikumori Kasumitogi jest ręcznie wykańczana przez wybitnych rzemieślników. Noże z tej linii posiadają dwuwarstwowe ostrza złożone z rdzenia z węglowej stali (Yasuki White – 2 Steel) oraz z zewnętrznej warstwy z miękkiego żelaza. Podczas procesu hartowania stosowanego w produkcji ostrza nabierają twardości sięgającej 62-63 HRC. Dodatkowo, przez bardzo długi czas zachowują swoje właściwości, w tym nadaną ostrość na wysokim poziomie. Rękojeść noży kuchennych z linii Sakai Kikumori Kasumi-Togi ma kształt litery D i wytwarzana jest z drewna magnolii, wykończonego estetyczną skuwką z rogu bawołu. Ponieważ nie są to noże nierdzewne, trzeba w należyty sposób o nie dbać, aby cieszyć się ich doskonałymi walorami przez długi czas.

Swoje efektowne wykończenie noże Sakai Kikumori Kasumi-Togi zawdzięczają technice Kasumi, która w tłumaczeniu oznacza „mglisty”. Ma to związek z „mglistym” wykończeniem żelaza, które kontrastuje z wypolerowaną krawędzią tnącą. Prezentowane noże kuchenne odwzorowują połączenie pięknego rzemiosła z najwyższą jakością, niezbędną w kuchennej pracy. Noże te znajdują zastosowanie w profesjonalnych kuchniach sushi masterów, a także osób, które pasjonują się gotowaniem i kuchnią japońską, szczególnie sushi.
Rodzaje nożyNóż do filetowania, Nóż do plastrowania, Nóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal węglowa

Tradycyjny nóż japoński stosowany przez sushi masterów – Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 210 mm – ma wąskie oraz długie ostrze, które umożliwia precyzyjne plastrowania ryb i mięsa. Doskonale sprawdza się przy przyrządzaniu sushi, jak i sashimi. Razem z nożami Deba i Usuba stanowi tradycyjne trio, niezbędne wśród japońskich noży kuchennych.

Polecana seria noży Sakai Kikumori Kasumitogi jest ręcznie wykańczana przez wybitnych rzemieślników. Noże z tej linii posiadają dwuwarstwowe ostrza złożone z rdzenia z węglowej stali (Yasuki White – 2 Steel) oraz z zewnętrznej warstwy z miękkiego żelaza. Podczas procesu hartowania stosowanego w produkcji ostrza nabierają twardości sięgającej 62-63 HRC. Dodatkowo, przez bardzo długi czas zachowują swoje właściwości, w tym nadaną ostrość na wysokim poziomie. Rękojeść noży kuchennych z linii Sakai Kikumori Kasumi-Togi ma kształt litery D i wytwarzana jest z drewna magnolii, wykończonego estetyczną skuwką z rogu bawołu. Ponieważ nie są to noże nierdzewne, trzeba w należyty sposób o nie dbać, aby cieszyć się ich doskonałymi walorami przez długi czas.

Swoje efektowne wykończenie noże Sakai Kikumori Kasumi-Togi zawdzięczają technice Kasumi, która w tłumaczeniu oznacza „mglisty”. Ma to związek z „mglistym” wykończeniem żelaza, które kontrastuje z wypolerowaną krawędzią tnącą. Prezentowane noże kuchenne odwzorowują połączenie pięknego rzemiosła z najwyższą jakością, niezbędną w kuchennej pracy. Noże te znajdują zastosowanie w profesjonalnych kuchniach sushi masterów, a także osób, które pasjonują się gotowaniem i kuchnią japońską, szczególnie sushi.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 210 mm

Sakai Kikumori Kasumitogi Yanagiba 210 mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń Yasuki White–2 Steel
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

5 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.