Kanetsugu Saiun Nóż Szefa kuchni 200 mm
Kanetsugu Saiun Nóż Szefa kuchni 200 mm
Kanetsugu Saiun Nóż Szefa kuchni 200 mm
Kanetsugu Saiun Nóż Szefa kuchni 200 mm
Kanetsugu Saiun Nóż Szefa kuchni 200 mm
Kanetsugu Saiun Nóż Szefa kuchni 200 mm
Kanetsugu Saiun Nóż Szefa kuchni 200 mm
Kanetsugu Saiun Nóż Szefa kuchni 200 mm
Kanetsugu Saiun Nóż Szefa kuchni 200 mm
Kanetsugu Saiun Nóż Szefa kuchni 200 mm
Kanetsugu Saiun Nóż Szefa kuchni 200 mm
Kanetsugu Saiun Nóż Szefa kuchni 200 mm
Kanetsugu Saiun Nóż Szefa kuchni 200 mm
Kanetsugu Saiun Nóż Szefa kuchni 200 mm
Kanetsugu Saiun Nóż Szefa kuchni 200 mm
Kanetsugu Saiun Nóż Szefa kuchni 200 mm
Kanetsugu Saiun Nóż Szefa kuchni 200 mm
Kanetsugu Saiun Nóż Szefa kuchni 200 mm

Kanetsugu Saiun Nóż Szefa kuchni 200 mm

9005
Dostępny - wysyłka w 24h
669,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Gyuto / Nóż Szefa Kuchni
  • Długość ostrza: 200 mm
  • Długość całkowita: 325 mm
  • Wysokość ostrza: 45 mm
  • Grubość ostrza: 2,3 mm
  • Rękojeść: micarta
  • Stal: VG-10, 33 warstwowa stal damasceńska
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 220 gramy


Kanetsugu Saiun Gyuto 200 mm jest to najbardziej uniwersalny rodzaj noża kuchennego, odpowiednik zachodniego noża szefa kuchni. Nadaje się do krojenia, szatkowania i filetowania.

Noże kuchenne Kanetsugu Saiun to połączenie piękna i funkcjonalności. Ostrza tych noży zostały wykute z 33-warstwowej stali damasceńskiej, a rdzeń wykonano z nierdzewnej stali wysokowęglowej VG-10. W trakcie procesu hartowania noże poddawane są tzw. „sub-zero treatment”, podczas którego ostrza schładza się w temperaturze -70 C°, nadając im twardość na poziomie 61+/-1 HRC. Momentalne schłodzenie stali VG-10 powoduje, że ostrze jest bardzo twarde i dłużej utrzymuje nadaną mu ostrość.
Zewnętrzne warstwy noża, to efektowna 65-warstwowa stal damasceńska, która dla lepszego efektu wizualnego została wypolerowana na wysoki połysk. Stal damasceńska, która okuwa twardy rdzeń z VG-10, zabezpiecza go i nadaje całości większej elastyczności.
Wygodna rękojeść została zrobiona z hiszpańskiej micarty, materiał ten jest całkowicie odporny na wilgoć i zmiany temperatury, idealnie sprawdzi się w kuchennych warunkach. Rękojeść jest dodatkowo wzmocniona dwoma nitami i posiada elegancką czerwoną przekładkę.

Manufaktura Seki Kanetsugu została założona ponad sto lat temu przez Matsujiro Kawamurę, potomka Kanetsugu, który po raz pierwszy zaczął wykuwać miecze samurajskie w roku 1345.

Typ noża
Gyuto - Nóż Szefa Kuchni
Rodzaj stali
Stal Proszkowa / Szybkotnąca
Zakres cen
600-999 zł
Kanetsugu
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.