Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 240 mm
Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 240 mm

Kanetsugu Pro-M Nóż Szefa Kuchni 240 mm

7006
Dostępny - wysyłka w 24h
479,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Gyuto / Nóż Szefa Kuchni
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Długość całkowita: 370 mm
  • Wysokość ostrza: 48 mm
  • Grubość ostrza: 2 mm
  • Rękojeść: drewno pakka
  • Stal: AUS-8, monosteel
  • HRC: 59+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 190 gram

Nóż szefa kuchni Kanetsugu Pro-M o ostrzu o długości 240 mm jest uniwersalnym typem noża, który doskonale sprawuje się zarówno przy szatkowaniu warzyw jak i filetowaniu ryby.

Kanetsugu Pro-M to seria bardzo dobrze wykonanych noży kuchennych, wykonanych w całości z nierdzewnej stali molibdenowo wanadowej. Ostrza tych noży zostały wykute z jednego kawałka stali o nazwie AUS-8, w tzw. technice „monosteel”. Firma Kanetsugu podczas hartowania stali AUS-8 poddaje ją specjalnej obróbce cieplnej (tzw. „sub-zero treatment”), podczas której noże schładza się natychmiastowo w temperaturze -70 C°. Dzięki temu procesowi, ostrza uzyskują twardość na wysokim poziomie 59+/-1 HRC. Noże z serii Pro-M posiadają wyjątkowe właściwości tnące, które zawdzięczamy odpowiedniemu hartowaniu i w dużej mierze wypukłemu szlifowi, tzw. „hamaguri ba”, który bardzo ułatwia separację żywności podczas krojenia. Wykończenie tych noży, profil ostrza i spasowanie rękojeści jest na bardzo wysokim poziomie.
Rękojeść noża wykonano z ciemnego drewna pakka, które zostało zaimpregnowane - jest całkowicie odporne na wilgoć. Ergonomicznie wyprofilowana rękojeść jest bardzo wygodna i daje pewny chwyt, nawet podczas długiej pracy w kuchni.
Firma została założona w 1918 roku przez Matsujiro Kawamurę, potomka Kanetsugu, słynnego wytwórcy mieczy samurajskich (1336-1392). Seki Kanetsugu jest producentem z miasta Seki w Japonii, które jest znane na całym świecie z produkcji noży kuchennych.
Typ noża
Gyuto - Nóż Szefa Kuchni
Rodzaj stali
Stal nierdzewna
Kanetsugu
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.