• +48 794 113 882
Tojiro Aogami Deba 180mm Powiększ

Tojiro Aogami Deba 180mm

F-977

1 099,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Deba
  • Długość ostrza: 180mm
  • Rękojeść: drewniana + skuwka z bawolego rogu
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Cechą różniącą nóż Deba Tojiro Aogami 180 mm od innych tradycyjnych japońskich noży jest ciężkie i grube ostrze, które posiada Deba. Dzięki niemu nóż ten nadaje się do rozmaitych prac cięższego kalibru w kuchni – oprawiania ryb, odcinania łbów, filetowania większych ryb itp.

Noże z profesjonalnej serii Tojiro Aogami są wykonane według tradycyjnego japońskiego rzemiosła. Wyjątkowy charakter nadaje nożom ręczny proces produkcji i wykańczania. Jednostronnie ostrzone noże najlepiej sprawdzają się przy przygotowywaniu sushi czy sashimi. Dwuwarstwowe ostrze noży Tojiro Aogami ma zewnętrzną warstwę z miękkiej stali i rdzeń z bardzo twardej, węglowej stali Aogami. Proces hartowania skutkuje imponującą twardością każdego ostrza w granicach 63 +/- 1 HRC. Rękojeść noży, wykonywana z drewna japońskiego (HO), posiada wykończenie z atrakcyjnej wizualnie skuwki z bawolego rogu. Noże nie są nierdzewne, więc należy pamiętać o ich właściwej oraz regularnej pielęgnacji. Seria Tojiro Aogami polecana jest przede wszystkim sushi masterom, ale także szukającym dobrej jakości noży miłośnikom sushi. Każdy z nich zapakowany jest w piękne pudełko prezentowe.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal węglowa

Cechą różniącą nóż Deba Tojiro Aogami 180 mm od innych tradycyjnych japońskich noży jest ciężkie i grube ostrze, które posiada Deba. Dzięki niemu nóż ten nadaje się do rozmaitych prac cięższego kalibru w kuchni – oprawiania ryb, odcinania łbów, filetowania większych ryb itp.

Noże z profesjonalnej serii Tojiro Aogami są wykonane według tradycyjnego japońskiego rzemiosła. Wyjątkowy charakter nadaje nożom ręczny proces produkcji i wykańczania. Jednostronnie ostrzone noże najlepiej sprawdzają się przy przygotowywaniu sushi czy sashimi. Dwuwarstwowe ostrze noży Tojiro Aogami ma zewnętrzną warstwę z miękkiej stali i rdzeń z bardzo twardej, węglowej stali Aogami. Proces hartowania skutkuje imponującą twardością każdego ostrza w granicach 63 +/- 1 HRC. Rękojeść noży, wykonywana z drewna japońskiego (HO), posiada wykończenie z atrakcyjnej wizualnie skuwki z bawolego rogu. Noże nie są nierdzewne, więc należy pamiętać o ich właściwej oraz regularnej pielęgnacji. Seria Tojiro Aogami polecana jest przede wszystkim sushi masterom, ale także szukającym dobrej jakości noży miłośnikom sushi. Każdy z nich zapakowany jest w piękne pudełko prezentowe.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Aogami Deba 180mm

Tojiro Aogami Deba 180mm

  • Typ: Deba
  • Długość ostrza: 180mm
  • Rękojeść: drewniana + skuwka z bawolego rogu
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

9 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.