• +48 794 113 882
Tojiro Shirogami Yanagiba 270mm Powiększ

Tojiro Shirogami Yanagiba 270mm

F-909

499,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Podstawowym nożem profesjonalnych sushi masterów jest Tojiro Shirogami Yanagiba 270 mm o długim i zarazem wąskim ostrzu. Jest ono jednostronnie ostrzone i zapewnia dużą wygodę oraz łatwość krojenia czy plastrowania. Nóż Yanagiba znajduje zastosowanie przede wszystkim w pracach przy przyrządzaniu sashimi oraz sushi. Wywodzi się on z rejonu Osaki (położonym w Kansai).

Seria profesjonalnych noży kuchennych Tojiro Shirogami bazuje na tradycyjnym japońskim stylu. Zawiera noże ostrzone jednostronnie, które świetnie nadają się do przygotowywania potraw typu sushi czy sashimi. Ich trzywarstwowe ostrze ma rdzeń z wyjątkowo twardej węglowej stali o nazwie Shirogami (White Steel), podczas gdy zewnętrzna warstwa stworzona jest ze stali miękkiej. Stosowana technika hartowania pozwala na otrzymanie doskonałej jakości ostrza (61 +/- 1 HRC) o bardzo twardym rdzeniu i świetnych właściwościach tnących. Każdy nóż z serii Tojiro Shirogami jest ręcznie wykuwany, a także ręcznie wykańczany. Piękna rękojeść z japońskiego drzewa HO ozdobiona jest estetyczną skuwką. Ponieważ noże te nie są nożami nierdzewnymi, trzeba we właściwy sposób o nie dbać.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal węglowa

Podstawowym nożem profesjonalnych sushi masterów jest Tojiro Shirogami Yanagiba 270 mm o długim i zarazem wąskim ostrzu. Jest ono jednostronnie ostrzone i zapewnia dużą wygodę oraz łatwość krojenia czy plastrowania. Nóż Yanagiba znajduje zastosowanie przede wszystkim w pracach przy przyrządzaniu sashimi oraz sushi. Wywodzi się on z rejonu Osaki (położonym w Kansai).

Seria profesjonalnych noży kuchennych Tojiro Shirogami bazuje na tradycyjnym japońskim stylu. Zawiera noże ostrzone jednostronnie, które świetnie nadają się do przygotowywania potraw typu sushi czy sashimi. Ich trzywarstwowe ostrze ma rdzeń z wyjątkowo twardej węglowej stali o nazwie Shirogami (White Steel), podczas gdy zewnętrzna warstwa stworzona jest ze stali miękkiej. Stosowana technika hartowania pozwala na otrzymanie doskonałej jakości ostrza (61 +/- 1 HRC) o bardzo twardym rdzeniu i świetnych właściwościach tnących. Każdy nóż z serii Tojiro Shirogami jest ręcznie wykuwany, a także ręcznie wykańczany. Piękna rękojeść z japońskiego drzewa HO ozdobiona jest estetyczną skuwką. Ponieważ noże te nie są nożami nierdzewnymi, trzeba we właściwy sposób o nie dbać.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Shirogami Yanagiba 270mm

Tojiro Shirogami Yanagiba 270mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

21 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.