• +48 794 113 882
Tojiro Shirogami Yanagiba 270mm Powiększ

Tojiro Shirogami Yanagiba 270mm

F-909

499,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Podstawowym nożem profesjonalnych sushi masterów jest Tojiro Shirogami Yanagiba 270 mm o długim i zarazem wąskim ostrzu. Jest ono jednostronnie ostrzone i zapewnia dużą wygodę oraz łatwość krojenia czy plastrowania. Nóż Yanagiba znajduje zastosowanie przede wszystkim w pracach przy przyrządzaniu sashimi oraz sushi. Wywodzi się on z rejonu Osaki (położonym w Kansai).

Seria profesjonalnych noży kuchennych Tojiro Shirogami bazuje na tradycyjnym japońskim stylu. Zawiera noże ostrzone jednostronnie, które świetnie nadają się do przygotowywania potraw typu sushi czy sashimi. Ich trzywarstwowe ostrze ma rdzeń z wyjątkowo twardej węglowej stali o nazwie Shirogami (White Steel), podczas gdy zewnętrzna warstwa stworzona jest ze stali miękkiej. Stosowana technika hartowania pozwala na otrzymanie doskonałej jakości ostrza (61 +/- 1 HRC) o bardzo twardym rdzeniu i świetnych właściwościach tnących. Każdy nóż z serii Tojiro Shirogami jest ręcznie wykuwany, a także ręcznie wykańczany. Piękna rękojeść z japońskiego drzewa HO ozdobiona jest estetyczną skuwką. Ponieważ noże te nie są nożami nierdzewnymi, trzeba we właściwy sposób o nie dbać.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal węglowa

Podstawowym nożem profesjonalnych sushi masterów jest Tojiro Shirogami Yanagiba 270 mm o długim i zarazem wąskim ostrzu. Jest ono jednostronnie ostrzone i zapewnia dużą wygodę oraz łatwość krojenia czy plastrowania. Nóż Yanagiba znajduje zastosowanie przede wszystkim w pracach przy przyrządzaniu sashimi oraz sushi. Wywodzi się on z rejonu Osaki (położonym w Kansai).

Seria profesjonalnych noży kuchennych Tojiro Shirogami bazuje na tradycyjnym japońskim stylu. Zawiera noże ostrzone jednostronnie, które świetnie nadają się do przygotowywania potraw typu sushi czy sashimi. Ich trzywarstwowe ostrze ma rdzeń z wyjątkowo twardej węglowej stali o nazwie Shirogami (White Steel), podczas gdy zewnętrzna warstwa stworzona jest ze stali miękkiej. Stosowana technika hartowania pozwala na otrzymanie doskonałej jakości ostrza (61 +/- 1 HRC) o bardzo twardym rdzeniu i świetnych właściwościach tnących. Każdy nóż z serii Tojiro Shirogami jest ręcznie wykuwany, a także ręcznie wykańczany. Piękna rękojeść z japońskiego drzewa HO ozdobiona jest estetyczną skuwką. Ponieważ noże te nie są nożami nierdzewnymi, trzeba we właściwy sposób o nie dbać.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Tojiro Shirogami Yanagiba 270mm

Tojiro Shirogami Yanagiba 270mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 61+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

18 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.