- Typ: Deba
- Długość ostrza: 180mm
- Rękojeść: drewniana + skuwka z bawolego rogu
- HRC: 63+/-1
- Typ ostrzenia: jednostronne
Cechą różniącą nóż Deba Tojiro Aogami 180 mm od innych tradycyjnych japońskich noży jest ciężkie i grube ostrze, które posiada Deba. Dzięki niemu nóż ten nadaje się do rozmaitych prac cięższego kalibru w kuchni – oprawiania ryb, odcinania łbów, filetowania większych ryb itp.
Noże z profesjonalnej serii Tojiro Aogami są wykonane według tradycyjnego japońskiego rzemiosła. Wyjątkowy charakter nadaje nożom ręczny proces produkcji i wykańczania. Jednostronnie ostrzone noże najlepiej sprawdzają się przy przygotowywaniu sushi czy sashimi. Dwuwarstwowe ostrze noży Tojiro Aogami ma zewnętrzną warstwę z miękkiej stali i rdzeń z bardzo twardej, węglowej stali Aogami. Proces hartowania skutkuje imponującą twardością każdego ostrza w granicach 63 +/- 1 HRC. Rękojeść noży, wykonywana z drewna japońskiego (HO), posiada wykończenie z atrakcyjnej wizualnie skuwki z bawolego rogu. Noże nie są nierdzewne, więc należy pamiętać o ich właściwej oraz regularnej pielęgnacji. Seria Tojiro Aogami polecana jest przede wszystkim sushi masterom, ale także szukającym dobrej jakości noży miłośnikom sushi. Każdy z nich zapakowany jest w piękne pudełko prezentowe.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
