Kiritsuke - Nóż Szefa Kuchni


Noże Kiritsuke

Podobnie jak Bunka, Kiritsuke jest rodzajem bardziej podłego noża szefa kuchni. Idealnie łączą płaską, przesuwaną krawędź Nakiri z długością i lekką krzywizną tradycyjnego noża szefa kuchni. Dodana stal na czubku pozwala im ciąć bardziej efektywnie, przy mniejszym wysiłku z Twojej strony.

Podczas gdy Kiritsuke jest tradycyjnie ostrzem z pojedynczym ukosem używanym do krojenia warzyw, ten nowszy projekt z podwójnym ukosem jest uwielbiany przez szefów kuchni za jego doskonałą funkcję i oczywiście zły wygląd.

Sprawdź także pozostałe noże kuchenne od Hamono

Nóż Szefa KuchniJapoński nóż SantokuNoże BunkaNóż do warzyw NakiriNoże Sujihiki do plastrowania i sushiNóż kuchenny uniwersalnyNóż do TrybowaniaNóż do chlebaNoże YanagibaNoże UsubaNoże Deba

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.