Kiritsuke - Nóż Szefa Kuchni
Noże Kiritsuke
Podobnie jak Bunka, Kiritsuke jest rodzajem bardziej podłego noża szefa kuchni. Idealnie łączą płaską, przesuwaną krawędź Nakiri z długością i lekką krzywizną tradycyjnego noża szefa kuchni. Dodana stal na czubku pozwala im ciąć bardziej efektywnie, przy mniejszym wysiłku z Twojej strony.
Podczas gdy Kiritsuke jest tradycyjnie ostrzem z pojedynczym ukosem używanym do krojenia warzyw, ten nowszy projekt z podwójnym ukosem jest uwielbiany przez szefów kuchni za jego doskonałą funkcję i oczywiście zły wygląd.
Sprawdź także pozostałe noże kuchenne od Hamono
Nóż Szefa Kuchni, Japoński nóż Santoku, Noże Bunka, Nóż do warzyw Nakiri, Noże Sujihiki do plastrowania i sushi, Nóż kuchenny uniwersalny, Nóż do Trybowania, Nóż do chleba, Noże Yanagiba, Noże Usuba, Noże Deba