• +48 794 113 882

Kamienie wodne  

Showing 1 - 12 of 31 items
Showing 1 - 12 of 31 items

Kamienie wodne do ostrzenia noży

Kamienie wodne to dla wielu osób synonim doskonałej ostrzałki do noży kuchennych. Są cenione ze względu na imponującą ostrość i precyzję cięcia, jaką można nadać nożom za ich pomocą. Trzeba tutaj wspomnieć, że jeszcze przed opuszczeniem zakładu produkcyjnego japońskie noże kuchenne są poddawane procesowi ostrzenia – właśnie przy użyciu sprawdzonych kamieni wodnych. Przed rozpoczęciem ostrzenia konieczne jest namoczenie kamienia na kilka minut w wodzie (nie należy dopuszczać do tego, aby był suchy w czasie pracy). Co ciekawe, noże japońskie zyskują swoją ekstremalną ostrość dzięki zastosowaniu specjalnego kąta nachylenia ostrzałki – jest nim ok. 15 stopni. Ta doskonała ostrzałka do noży zapewni nie tylko ostrość, ale także bezpieczeństwo Twoim nożom, a Tobie ułatwi wykonywanie codziennych obowiązków.