• +48 794 113 882
Hokiyama Shiraume Yanagiba 270 mm Powiększ

Hokiyama Shiraume Yanagiba 270 mm

HSY270

699,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270 mm
  • Rękojeść: drewno wenge, krztałt D
  • Stal: rdzeń AUS-8, okładzina SUS405
  • HRC: 60
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Hokiyama Shiraume Yanagiba 270 mm, jest to tradycyjny, długi i cienki nóż w japońskim stylu, który został zaprojektowany specjalnie do cięcia cienkich plasterków surowej ryby i mięsa. Idealnie nadaje się więc do przygotowywania sushi ale sprawdzi się także podczas porcjowania steków. Z tego względu noże Yanagiba używane są w wielu restauracjach japońskich, gdzie sprawdzają się przy przyrządzaniu sushi oraz sashimi.

Kolekcja japońskich noży Shiraume cechuje się jednostronnym ostrzeniem i polecana jest użytkownikom praworęcznym. Te tradycyjne noże kuchenne mają dwuwarstwowe ostrze ze stali nierdzewnej. Do produkcji rdzenia wykorzystywana jest stal molibdenowo-wanadowa AUS-8, a do zewnętrznej warstwy – miękka stal SUS405. Ostrza w procesie hartowania nabierają twardości rzędu 60 HRC, więc bez problemu długo utrzymują ostrość. Noże kuchenne Hokiyama Shiraume mają wygodną rękojeść, w krztałcie litery D, a produkowana jest ona z drewna wenge w ciemnym odcieniu. Są to doskonałe noże, np. na prezent, dla wszystkich osób, dla których liczy się łatwość pielęgnacji i świetne parametry tradycyjnych nierdzewnych noży w japońskim stylu.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Hokiyama Shiraume Yanagiba 270 mm, jest to tradycyjny, długi i cienki nóż w japońskim stylu, który został zaprojektowany specjalnie do cięcia cienkich plasterków surowej ryby i mięsa. Idealnie nadaje się więc do przygotowywania sushi ale sprawdzi się także podczas porcjowania steków. Z tego względu noże Yanagiba używane są w wielu restauracjach japońskich, gdzie sprawdzają się przy przyrządzaniu sushi oraz sashimi.

Kolekcja japońskich noży Shiraume cechuje się jednostronnym ostrzeniem i polecana jest użytkownikom praworęcznym. Te tradycyjne noże kuchenne mają dwuwarstwowe ostrze ze stali nierdzewnej. Do produkcji rdzenia wykorzystywana jest stal molibdenowo-wanadowa AUS-8, a do zewnętrznej warstwy – miękka stal SUS405. Ostrza w procesie hartowania nabierają twardości rzędu 60 HRC, więc bez problemu długo utrzymują ostrość. Noże kuchenne Hokiyama Shiraume mają wygodną rękojeść, w krztałcie litery D, a produkowana jest ona z drewna wenge w ciemnym odcieniu. Są to doskonałe noże, np. na prezent, dla wszystkich osób, dla których liczy się łatwość pielęgnacji i świetne parametry tradycyjnych nierdzewnych noży w japońskim stylu.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Hokiyama Shiraume Yanagiba 270 mm

Hokiyama Shiraume Yanagiba 270 mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270 mm
  • Rękojeść: drewno wenge, krztałt D
  • Stal: rdzeń AUS-8, okładzina SUS405
  • HRC: 60
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

3 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.