- Typ: Gyuto
- Długość ostrza: 210 mm
- Rękojeść: drewno pakka
- HRC: 58-59
- Typ ostrzenia: dwustronnie
Firma Masahiro zaprezentowała serię noży BWH, która powstała na bazie profesjonalnej serii noży kuchennych MV-H. Różnicą pomiędzy produktami z każdej serii jest brak skuwki na granicy rękojeści i ostrza (noże z serii BWH jej nie posiadają). Ostrza noży powstają na skutek wykucia ze stali o dobrej renomie i wspaniałych właściwościach – stali molibdenowo-wanadowej, zwanej MBS-26. Proces hartowania jest 3-stopniowy, dzięki czemu twardość ostrzy sięga 58-59 HRC i łączy się z pożądaną elastycznością. Ciekawym i wartym odnotowania faktem jest to, iż wszystkie noże spod marki Masahiro powstają przez wykucie, którym od ponad 30 lat zajmują się profesjonalni japońscy rzemieślnicy. Każdy z noży Masahiro BWH ma wygodną rękojeść z drewna pakka. Jest ona ponadto lekka, a po poddaniu drewna obróbce chemicznej zyskuje także wysoką odporność na wodę i właściwości bakteriobójcze. Te wyjątkowo ostre i wytrzymałe noże kuchenne mogą stanowić praktyczny prezent dla wszystkich amatorów sztuki gotowania.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
