• +48 794 113 882
Masamoto KK Yanagiba 300mm Powiększ

Masamoto KK Yanagiba 300mm

KK0300

1 249,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 300mm
  • Rękojeść: drewno magnolia
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronnie

Nóż Masamoto KK Yanagiba ma ostrze o długości 300 mm i jest podstawowym narzędziem pracy w rękach profesjonalnych mistrzów sushi. Jego długie oraz wąskie ostrze (w tradycyjny sposób ostrzone jednostronnie) umożliwia precyzyjne krojenie i plastrowanie. Yanagibę wykorzystuje się głównie przy przygotowywaniu sushi i sashimi. Ten określony typ noża ma swoje pochodzenie w Kansai, w rejonie Osaki.

Założyciel firmy Masamoto Sohon – Minosuke Matsuzawa – zajął się produkcją noży już w 1872 roku. Jego postanowieniem było wykreowanie takiej marki, która zaprezentuje noże doskonałe, i z całą pewnością można powiedzieć, że zdołał osiągnąć ten cel. Noże Masamoto cechują się w końcu doskonałą jakością i są stawiane na pierwszym miejscu z najlepszymi nożami kuchennymi na świecie. Serię KK wykonuje się ze stali Shirogami, która zahartowana zostaje do 62 - 63 HRC. Noże z tej serii nie są nierdzewne i wymagają odpowiedniej pielegnacji. Cechą charakterystyczną tych noży jest ergonomiczność oraz lekkość, a także wygodna rękojeść, którą wytwarza się z drewna magnolii. Te noże kuchenne są przede wszystkim polecane profesjonalnym szefom kuchni, sushi masterom oraz pasjonatom gotowania, dla których liczy się wysoka jakość narzędzi kuchennych, a także ergonomiczność. Zapakowane w estetyczne, prezentowe pudełka z powodzeniem sprawdzą się jako wartościowy upominek.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż Masamoto KK Yanagiba ma ostrze o długości 300 mm i jest podstawowym narzędziem pracy w rękach profesjonalnych mistrzów sushi. Jego długie oraz wąskie ostrze (w tradycyjny sposób ostrzone jednostronnie) umożliwia precyzyjne krojenie i plastrowanie. Yanagibę wykorzystuje się głównie przy przygotowywaniu sushi i sashimi. Ten określony typ noża ma swoje pochodzenie w Kansai, w rejonie Osaki.

Założyciel firmy Masamoto Sohon – Minosuke Matsuzawa – zajął się produkcją noży już w 1872 roku. Jego postanowieniem było wykreowanie takiej marki, która zaprezentuje noże doskonałe, i z całą pewnością można powiedzieć, że zdołał osiągnąć ten cel. Noże Masamoto cechują się w końcu doskonałą jakością i są stawiane na pierwszym miejscu z najlepszymi nożami kuchennymi na świecie. Serię KK wykonuje się ze stali Shirogami, która zahartowana zostaje do 62 - 63 HRC. Noże z tej serii nie są nierdzewne i wymagają odpowiedniej pielegnacji. Cechą charakterystyczną tych noży jest ergonomiczność oraz lekkość, a także wygodna rękojeść, którą wytwarza się z drewna magnolii. Te noże kuchenne są przede wszystkim polecane profesjonalnym szefom kuchni, sushi masterom oraz pasjonatom gotowania, dla których liczy się wysoka jakość narzędzi kuchennych, a także ergonomiczność. Zapakowane w estetyczne, prezentowe pudełka z powodzeniem sprawdzą się jako wartościowy upominek.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masamoto KK Yanagiba 300mm

Masamoto KK Yanagiba 300mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 300mm
  • Rękojeść: drewno magnolia
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronnie

Napisz opinię

9 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.