• +48 794 113 882
Masamoto KK Yanagiba 300mm Powiększ

Masamoto KK Yanagiba 300mm

KK0300

1 349,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 300mm
  • Rękojeść: drewno magnolia
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronnie

Nóż Masamoto KK Yanagiba ma ostrze o długości 300 mm i jest podstawowym narzędziem pracy w rękach dobrych mistrzów sushi. Jego długie oraz wąskie ostrze (w tradycyjny sposób ostrzone jednostronnie) umożliwia precyzyjne krojenie i plastrowanie. Yanagibę wykorzystuje się przy wykonywaniu czynności związanych z przygotowywaniem sushi i sashimi. Ten określony typ noża ma swoje pochodzenie w Kansai, w rejonie Osaki.

Założycielem znanej w świecie firmy Masamoto Sohonten był Minosuke Matsuzawa, który rozpoczął działalność związaną z produkcją noży ponad wiek temu – w roku 1872. Jego celem i zarazem marzeniem było stworzenie marki noży kuchennych, które będą doskonałe, a dziś można powiedzieć, że ten cel został w pełni zrealizowany. Japońskie noże kuchenne Masamoto mają renomę jednych z najlepszych i utrzymują się w ścisłej światowej elicie. Ostrza noży z serii KK Kasumi są dwuwarstwowe, a ich zewnętrzną warstwę wykonuje się z miękkiej stali, natomiast rdzeń ze stali węglowej Shiro-ko #2, która nazywa się White Steel no.2. Ręczny proces wykuwania oraz wykańczania tych noży dodaje im niepowtarzalności, a w wyniku procesu hartowania stopień twardości każdego ostrza dochodzi do 62-63 HRC. Te znakomite japońskie noże w stylu tradycyjnym wyjątkowo długo utrzymują nadaną im początkowo ostrość. Polecane są wszystkich mistrzom sushi, jak również entuzjastom kuchni japońskiej czy miłośnikom sushi. Wytwarzana z drewna magnolii rękojeść ma charakterystyczny kształt litery D i jest ozdobiona wykończeniem ze skuwki z bawolego rogu. Ponieważ noże Masamoto KK Kasumi nie należą do noży nierdzewnych, niezbędne jest stosowanie odpowiednich metod pielęgnacji. Nazwa całej serii, czyli Kasumi, oznacza „mgłę”, „mgiełkę” – pochodzi ona od „mglistego” wykończenia każdego laminowanego noża kuchennego. Są zapakowane w ładne pudełka, więc idealnie sprawdzą się jako gustowny i estetyczny prezent.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż Masamoto KK Yanagiba ma ostrze o długości 300 mm i jest podstawowym narzędziem pracy w rękach dobrych mistrzów sushi. Jego długie oraz wąskie ostrze (w tradycyjny sposób ostrzone jednostronnie) umożliwia precyzyjne krojenie i plastrowanie. Yanagibę wykorzystuje się przy wykonywaniu czynności związanych z przygotowywaniem sushi i sashimi. Ten określony typ noża ma swoje pochodzenie w Kansai, w rejonie Osaki.

Założycielem znanej w świecie firmy Masamoto Sohonten był Minosuke Matsuzawa, który rozpoczął działalność związaną z produkcją noży ponad wiek temu – w roku 1872. Jego celem i zarazem marzeniem było stworzenie marki noży kuchennych, które będą doskonałe, a dziś można powiedzieć, że ten cel został w pełni zrealizowany. Japońskie noże kuchenne Masamoto mają renomę jednych z najlepszych i utrzymują się w ścisłej światowej elicie. Ostrza noży z serii KK Kasumi są dwuwarstwowe, a ich zewnętrzną warstwę wykonuje się z miękkiej stali, natomiast rdzeń ze stali węglowej Shiro-ko #2, która nazywa się White Steel no.2. Ręczny proces wykuwania oraz wykańczania tych noży dodaje im niepowtarzalności, a w wyniku procesu hartowania stopień twardości każdego ostrza dochodzi do 62-63 HRC. Te znakomite japońskie noże w stylu tradycyjnym wyjątkowo długo utrzymują nadaną im początkowo ostrość. Polecane są wszystkich mistrzom sushi, jak również entuzjastom kuchni japońskiej czy miłośnikom sushi. Wytwarzana z drewna magnolii rękojeść ma charakterystyczny kształt litery D i jest ozdobiona wykończeniem ze skuwki z bawolego rogu. Ponieważ noże Masamoto KK Kasumi nie należą do noży nierdzewnych, niezbędne jest stosowanie odpowiednich metod pielęgnacji. Nazwa całej serii, czyli Kasumi, oznacza „mgłę”, „mgiełkę” – pochodzi ona od „mglistego” wykończenia każdego laminowanego noża kuchennego. Są zapakowane w ładne pudełka, więc idealnie sprawdzą się jako gustowny i estetyczny prezent.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masamoto KK Yanagiba 300mm

Masamoto KK Yanagiba 300mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 300mm
  • Rękojeść: drewno magnolia
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronnie

Napisz opinię

8 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.