• +48 794 113 882
Masamoto KK Yanagiba 300mm Powiększ

Masamoto KK Yanagiba 300mm

KK0300

1 349,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 300mm
  • Rękojeść: drewno magnolia
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronnie

Nóż Masamoto KK Yanagiba ma ostrze o długości 300 mm i jest podstawowym narzędziem pracy w rękach dobrych mistrzów sushi. Jego długie oraz wąskie ostrze (w tradycyjny sposób ostrzone jednostronnie) umożliwia precyzyjne krojenie i plastrowanie. Yanagibę wykorzystuje się przy wykonywaniu czynności związanych z przygotowywaniem sushi i sashimi. Ten określony typ noża ma swoje pochodzenie w Kansai, w rejonie Osaki.

Założycielem znanej w świecie firmy Masamoto Sohonten był Minosuke Matsuzawa, który rozpoczął działalność związaną z produkcją noży ponad wiek temu – w roku 1872. Jego celem i zarazem marzeniem było stworzenie marki noży kuchennych, które będą doskonałe, a dziś można powiedzieć, że ten cel został w pełni zrealizowany. Japońskie noże kuchenne Masamoto mają renomę jednych z najlepszych i utrzymują się w ścisłej światowej elicie. Ostrza noży z serii KK Kasumi są dwuwarstwowe, a ich zewnętrzną warstwę wykonuje się z miękkiej stali, natomiast rdzeń ze stali węglowej Shiro-ko #2, która nazywa się White Steel no.2. Ręczny proces wykuwania oraz wykańczania tych noży dodaje im niepowtarzalności, a w wyniku procesu hartowania stopień twardości każdego ostrza dochodzi do 62-63 HRC. Te znakomite japońskie noże w stylu tradycyjnym wyjątkowo długo utrzymują nadaną im początkowo ostrość. Polecane są wszystkich mistrzom sushi, jak również entuzjastom kuchni japońskiej czy miłośnikom sushi. Wytwarzana z drewna magnolii rękojeść ma charakterystyczny kształt litery D i jest ozdobiona wykończeniem ze skuwki z bawolego rogu. Ponieważ noże Masamoto KK Kasumi nie należą do noży nierdzewnych, niezbędne jest stosowanie odpowiednich metod pielęgnacji. Nazwa całej serii, czyli Kasumi, oznacza „mgłę”, „mgiełkę” – pochodzi ona od „mglistego” wykończenia każdego laminowanego noża kuchennego. Są zapakowane w ładne pudełka, więc idealnie sprawdzą się jako gustowny i estetyczny prezent.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż Masamoto KK Yanagiba ma ostrze o długości 300 mm i jest podstawowym narzędziem pracy w rękach dobrych mistrzów sushi. Jego długie oraz wąskie ostrze (w tradycyjny sposób ostrzone jednostronnie) umożliwia precyzyjne krojenie i plastrowanie. Yanagibę wykorzystuje się przy wykonywaniu czynności związanych z przygotowywaniem sushi i sashimi. Ten określony typ noża ma swoje pochodzenie w Kansai, w rejonie Osaki.

Założycielem znanej w świecie firmy Masamoto Sohonten był Minosuke Matsuzawa, który rozpoczął działalność związaną z produkcją noży ponad wiek temu – w roku 1872. Jego celem i zarazem marzeniem było stworzenie marki noży kuchennych, które będą doskonałe, a dziś można powiedzieć, że ten cel został w pełni zrealizowany. Japońskie noże kuchenne Masamoto mają renomę jednych z najlepszych i utrzymują się w ścisłej światowej elicie. Ostrza noży z serii KK Kasumi są dwuwarstwowe, a ich zewnętrzną warstwę wykonuje się z miękkiej stali, natomiast rdzeń ze stali węglowej Shiro-ko #2, która nazywa się White Steel no.2. Ręczny proces wykuwania oraz wykańczania tych noży dodaje im niepowtarzalności, a w wyniku procesu hartowania stopień twardości każdego ostrza dochodzi do 62-63 HRC. Te znakomite japońskie noże w stylu tradycyjnym wyjątkowo długo utrzymują nadaną im początkowo ostrość. Polecane są wszystkich mistrzom sushi, jak również entuzjastom kuchni japońskiej czy miłośnikom sushi. Wytwarzana z drewna magnolii rękojeść ma charakterystyczny kształt litery D i jest ozdobiona wykończeniem ze skuwki z bawolego rogu. Ponieważ noże Masamoto KK Kasumi nie należą do noży nierdzewnych, niezbędne jest stosowanie odpowiednich metod pielęgnacji. Nazwa całej serii, czyli Kasumi, oznacza „mgłę”, „mgiełkę” – pochodzi ona od „mglistego” wykończenia każdego laminowanego noża kuchennego. Są zapakowane w ładne pudełka, więc idealnie sprawdzą się jako gustowny i estetyczny prezent.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masamoto KK Yanagiba 300mm

Masamoto KK Yanagiba 300mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 300mm
  • Rękojeść: drewno magnolia
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronnie

Napisz opinię

9 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.