• +48 794 113 882
Masamoto KK Yanagiba 240mm Powiększ

Masamoto KK Yanagiba 240mm

KK0240

999,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240mm
  • Rękojeść: drewno magnolia
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronnie

Nóż kuchenny Masamoto KK Yanagiba z ostrzem o długości 240 mm jest podstawowym nożem, którego używają mistrzowie sushi. Ma on długie i wąskie ostrze, więc doskonale sprawdza się przy plastrowaniu ryb. Tradycyjnie jest on jednostronnie ostrzony. Nóż Yanagiba znajduje zastosowanie głównie w pracach związanych z przygotowywaniem sashimi oraz sushi. Ten typ noża (Yanagiba) wywodzi się z rejonu Osaki w Kansai.

Założyciel firmy Masamoto Sohonten – Minosuke Matsuzawa – zajął się produkcją noży już w roku 1872. Miał jedno marzenie: stworzyć markę noży doskonałych, co z pewnością zdołał osiągnąć. Dzisiaj noże Masamoto uznaje się za jedne z najlepszych na świecie. Te noże, które wchodzą w skład serii KK, mają dwuwarstwowe ostrza z rdzeniem wykonanym z węglowej stali o nazwie White Steel oraz zewnętrzną warstwą z miękkiej stali. Każdy nóż jest wykuwany i wykańczany ręcznie, a proces hartowania doprowadza je do wysokiego stopnia twardości – 62-63 HRC. Są to doskonałej jakości noże japońskie w tradycyjnym stylu, które niezwykle długo zachowują swoją ostrość. Poleca się je przede wszystkim sushi masterom, a także pasjonatom sushi oraz kuchni japońskiej. Noże mają rękojeść wykonaną z drzewa magnolii, która wykończona jest skuwką z bawolego rogu. Noże kuchenne Masamoto KK nie są nierdzewne, wymagają odpowiednio dobranej pielęgnacji. Każdy nóż umieszczono w estetycznym pudełku, więc doskonale sprawdzi się jako prezent.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż kuchenny Masamoto KK Yanagiba z ostrzem o długości 240 mm jest podstawowym nożem, którego używają mistrzowie sushi. Ma on długie i wąskie ostrze, więc doskonale sprawdza się przy plastrowaniu ryb. Tradycyjnie jest on jednostronnie ostrzony. Nóż Yanagiba znajduje zastosowanie głównie w pracach związanych z przygotowywaniem sashimi oraz sushi. Ten typ noża (Yanagiba) wywodzi się z rejonu Osaki w Kansai.

Założyciel firmy Masamoto Sohonten – Minosuke Matsuzawa – zajął się produkcją noży już w roku 1872. Miał jedno marzenie: stworzyć markę noży doskonałych, co z pewnością zdołał osiągnąć. Dzisiaj noże Masamoto uznaje się za jedne z najlepszych na świecie. Te noże, które wchodzą w skład serii KK, mają dwuwarstwowe ostrza z rdzeniem wykonanym z węglowej stali o nazwie White Steel oraz zewnętrzną warstwą z miękkiej stali. Każdy nóż jest wykuwany i wykańczany ręcznie, a proces hartowania doprowadza je do wysokiego stopnia twardości – 62-63 HRC. Są to doskonałej jakości noże japońskie w tradycyjnym stylu, które niezwykle długo zachowują swoją ostrość. Poleca się je przede wszystkim sushi masterom, a także pasjonatom sushi oraz kuchni japońskiej. Noże mają rękojeść wykonaną z drzewa magnolii, która wykończona jest skuwką z bawolego rogu. Noże kuchenne Masamoto KK nie są nierdzewne, wymagają odpowiednio dobranej pielęgnacji. Każdy nóż umieszczono w estetycznym pudełku, więc doskonale sprawdzi się jako prezent.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masamoto KK Yanagiba 240mm

Masamoto KK Yanagiba 240mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240mm
  • Rękojeść: drewno magnolia
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: jednostronnie

Napisz opinię

9 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.