Masutani


Noże Masutani 

Ręcznie robione noże Masutani to dzieło uzdolnionego kowala z prefektury Fukui, z Echizen. Jedną z ich największych zalet jest świetny stosunek ceny do jakości, którą śmiało można porównać do wielu droższych noży. W kolekcji Masutani została wykorzystana wysokowęglowa stal nierdzewna VG-1 oraz VG-10. Tym, co może zaskoczyć, jest profil ostrza, spotykany w droższych produktach.

Dzięki hartowaniu twardość ostrzy wynosi 61-62 HRC, co sprawia, że przez wyjątkowo długi czas zachowują one pierwotnie nadają im ostrość. Z kolei do wytworzenia rękojeści zostało wykorzystane drewno pakka, które znane jest z odporności na działanie wilgoci oraz temperatury. Noże kuchenne Masutani idealnie nadają się do użytku przez domowych amatorów dobrego jedzenia, którzy stoją na starcie swojej przygody z japońskimi nożami.

Sprawdź także innych producentów noży japońskich

Hideo KitaokaSakai Kikumori ,Seki KanetsuguTakamuraTakahisaTamahaganeTojiroHokiyamaMasahiroMcustaMuneishiSuncraftYoshida HamonoZakuriTsunehisa

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.