• +48 794 113 882

Suncraft SENZO CLASSIC Nóż do pieczywa 220 mm

SZ-14

569,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Nóż do pieczywa
  • Długość ostrza: 220 mm
  • Rękojeść: Black Pakkawood 
  • HRC: 60+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronnie
  • Stal: damast 33 warstwy, rdzeń VG-10
  • Waga: ok. 170 g

Suncraft SENZO CLASSIC Nóż do pieczywa 220 mmNóż do pieczywa Suncraft Senzo Classic, który ma 220-milimetrowe ząbkowane ostrze, poradzi sobie z każdym pieczywem. Dzięki niemu z łatwością pokroimy zarówno delikatne, jak i bardzo chrupkie pieczywo.

Japońskie noże Suncraft Senzo Classic w wyraźny sposób pokazują, jak połączyć estetykę z funkcjonalnością. Ostrze każdego noża jest produkowane ze stali damasceńskiej (z 33 warstw), a rdzeń – ze stali wysokowęglowej VG-10, która ma miano jednej z najlepszej. Jednym z etapów wytwarzania jest proces hartowania, w wyniku którego ostrza zyskują twardość rzędu 60 +/- 1 HRC. Do ich wykończenia stosuje się niezwykłą technikę japońską „Tsuchime” polegającą na młotkowaniu. Powstałe w ten sposób małe wgłębienia nadają nożom niepowtarzalny charakter. Do wykonania rękojeści producent używa drewna pakka, które jest odporne na działanie wody oraz temperatury. Pomiędzy nią i bolsterem znajduje się drobna przekładka w odcieniu czerwieni.
Rodzaje nożyNóż do pieczywa
Materiał ostrzaStal damasceńska, Stal nierdzewna

Suncraft SENZO CLASSIC Nóż do pieczywa 220 mmNóż do pieczywa Suncraft Senzo Classic, który ma 220-milimetrowe ząbkowane ostrze, poradzi sobie z każdym pieczywem. Dzięki niemu z łatwością pokroimy zarówno delikatne, jak i bardzo chrupkie pieczywo.

Japońskie noże Suncraft Senzo Classic w wyraźny sposób pokazują, jak połączyć estetykę z funkcjonalnością. Ostrze każdego noża jest produkowane ze stali damasceńskiej (z 33 warstw), a rdzeń – ze stali wysokowęglowej VG-10, która ma miano jednej z najlepszej. Jednym z etapów wytwarzania jest proces hartowania, w wyniku którego ostrza zyskują twardość rzędu 60 +/- 1 HRC. Do ich wykończenia stosuje się niezwykłą technikę japońską „Tsuchime” polegającą na młotkowaniu. Powstałe w ten sposób małe wgłębienia nadają nożom niepowtarzalny charakter. Do wykonania rękojeści producent używa drewna pakka, które jest odporne na działanie wody oraz temperatury. Pomiędzy nią i bolsterem znajduje się drobna przekładka w odcieniu czerwieni.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Suncraft SENZO CLASSIC Nóż do pieczywa 220 mm

Suncraft SENZO CLASSIC Nóż do pieczywa 220 mm

  • Typ: Nóż do pieczywa
  • Długość ostrza: 220 mm
  • Rękojeść: Black Pakkawood 
  • HRC: 60+/-1
  • Typ ostrzenia: dwustronnie
  • Stal: damast 33 warstwy, rdzeń VG-10
  • Waga: ok. 170 g

Napisz opinię

8 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.