Masahiro L-3000 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro L-3000 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro L-3000 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro L-3000 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro L-3000 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro L-3000 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro L-3000 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro L-3000 Kamień wodny do...
Masahiro L-3000 Kamień wodny do...
Masahiro L-3000 Kamień wodny do...
Masahiro L-3000 Kamień wodny do...
Masahiro L-3000 Kamień wodny do...
Masahiro L-3000 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro L-3000 Kamień wodny do ostrzenia

Masahiro L-3000 Kamień wodny do ostrzenia

40101
Dostępny - wysyłka w 24h
459,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 3000
  • Wymiary: 21 x 7,2 x 2,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
  • Pochodzenie: Japonia
Jednostronny japoński kamień wodny o profesjonalnym zastosowaniu cechuje się gradacją 3000. Idealnie sprawdza się w przypadku regularnego ostrzenia noży, a także brzytew, dłut, nożyczek. Gradacja kamienia rzędu 3000 sprawia, że można go używać do codziennego ostrzenia noży zachowanych w dobrym stanie, które nie wykazują oznak zniszczenia. Rozmiar large umożliwia ostrzenie nawet największych noży kuchennych. Kamień ten jest bardzo wytrzymały i wystarczy na wyjątkowo długi czas intensywnego użytkowania w kuchni.

Postrzegane jako najlepsze ostrzałki kuchenne – kamienie wodne, których można używać do ostrzenia noży i innych narzędzi, sprawdzają się w codziennym zastosowaniu. Dają możliwość uzyskania bardzo wysokiego poziomu ostrości, który pociąga za sobą także wyjątkową i nieocenioną w pracy w kuchni precyzję cięcia. Co ciekawe, każdy japoński nóż kuchenny jest ostrzony właśnie na kamieniu wodnym w samej manufakturze, w której jest wykuwany. Przed użyciem kamienia wodnego trzeba go umieścić w wodzie – kilka minut moczenia sprawi, że jego powierzchnia nie będzie sucha (a tego należy się wystrzegać przy ostrzeniu noży kamieniami). Warto zwrócić uwagę na fakt, że japońskie noże zawdzięczają swoją ostrość specjalnej metodzie ostrzenia. By uzyskać taki efekt, należy nachylić ostrzałkę pod kątem ok. 15⁰. Te niezwykłe ostrzałki do noży kuchennych, jakimi są kamienie wodne, sprawią, że każdy z noży będzie wyjątkowo ostry oraz bezpieczny.
Gradacja
3000
Masahiro
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.