Noże


Dobre noże kuchenne

Czym powinny charakteryzować się dobre noże kuchenne? Nóż to jeden z najważniejszych akcesorii używanych w kuchni. Aby był wygodny w użytkowaniu musi być ostry, bezpieczny, trwały i dobrze leżeć w dłoni. Bezpieczny nóż powinien być na tyle ostry, żeby krojenie produktów nie wymagało zbytniego nacisku. Dłoń powinna móc tylko nakierować nóż na odpowiednią pozycję, a jego ostrość i ciężar sprawi, że ostrze z łatwością wkroi się w żywność przy minimalnym nacisku. Właśnie takie dobrej jakości noże kuchenne wyselekcjonowaliśmy dla Was w naszej ofercie. Zależało nam także na różnorodności, dlatego znajdziecie tu zarówno profesjonalne noże kuchenne przeznaczone dla szefów kuchni, jak i zestawy noży, które znajdą zastosowanie w każdym domu.

Dlaczego warto wybrać japońskie noże kuchenne?

Noże japońskie wytwarzane są z twardej stali o wysokiej zawartości węgla. Wpływa to pozytywnie na ich ostrość. Wyróżnia je to, że mogą być ostrzone pod małym kątem. Dzięki temu łatwo uzyskać bardzo cienką, a co za tym idzie niesamowicie ostrą krawędź tnącą. Wyjątkowo twarda stal ma jeszcze jedną zaletę. Krawędź tnąca nie odkształca się podczas użytkowania, zachowując przy tym swą ostrość przez długi czas, nawet do kilku miesięcy.

Dzięki swojej niesamowitej ostrości japońskie noże kuchenne pozwalają szybciej kroić mięso czy warzywa, precyzyjnie filetować rybę lub dzielić delikatny produkt na cieniutkie, półprzezroczyste plasterki.

Noże kuchenne japońskie są cenione przez kucharzy nie tylko ze względu na ergonomię i użyteczność – wyróżniają się wyjątkowym, unikalnym stylem, stanowiącym prawdziwą ozdobę kuchni. Korzystanie z nich to przwdziwa przyjemność:)

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.