- Typ ostrzałki: kamień wodny
- Gradacja: 1500
- Wymiary: 18 x 5 x 1,7 cm
- Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
- Pochodzenie: Japonia
Kamienie wodne to dla wielu najlepszy rodzaj ostrzałki, która gwarantuje uzyskanie niebywałej ostrości noży kuchennych i zarazem ich dużej precyzji cięcia. Należy nadmienić, iż japońskie noże kuchenne powstają w specjalnych zakładach produkcyjnych, w których do ich ostrzenia stosuje się nic innego jak kamienie wodne. Zanim zabierzemy się do ostrzenia naszych narzędzi, pamiętajmy, by każdorazowo zanurzyć kamień wodny pod powierzchnią wody (kilka minut wystarczy). Jest to konieczne z tego względu, że w trakcie ostrzenia kamień nie powinien być suchy. Kąt ostrzenia w granicach 15 stopni zaleca się, jeśli zależy nam na uzyskaniu maksymalnej ostrości wszystkich noży japońskich. Kamienie wodne są niezawodnymi ostrzałkami do regularnego używania w kuchni i zapewniają uzyskanie bezpiecznego oraz bardzo ostrego noża kuchennego.
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
