Masahiro S-1500 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro S-1500 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro S-1500 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro S-1500 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro S-1500 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro S-1500 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro S-1500 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro S-1500 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro S-1500 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro S-1500 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro S-1500 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro S-1500 Kamień wodny do...
Masahiro S-1500 Kamień wodny do...
Masahiro S-1500 Kamień wodny do...
Masahiro S-1500 Kamień wodny do...
Masahiro S-1500 Kamień wodny do...
Masahiro S-1500 Kamień wodny do...
Masahiro S-1500 Kamień wodny do...
Masahiro S-1500 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro S-1500 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro S-1500 Kamień wodny do ostrzenia
Masahiro S-1500 Kamień wodny do ostrzenia

Masahiro S-1500 Kamień wodny do ostrzenia

40182
Dostępny - wysyłka w 24h
189,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 1500
  • Wymiary: 18 x 5 x 1,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
  • Pochodzenie: Japonia
Japoński kamień wodny, do profesjonalnego użytku, jest jednostronny – ma gradację 1500. Dzięki niej z powodzeniem sprawdzi się do codziennego ostrzenia noży, które mają dobry stan ostrza i nie są podniszczone. Kamień wodny nadaje się także do regularnego ostrzenia innych przedmiotów niezbędnych do pracy w kuchni – brzytew, dłut oraz nożyczek.

Kamienie wodne to dla wielu najlepszy rodzaj ostrzałki, która gwarantuje uzyskanie niebywałej ostrości noży kuchennych i zarazem ich dużej precyzji cięcia. Należy nadmienić, iż japońskie noże kuchenne powstają w specjalnych zakładach produkcyjnych, w których do ich ostrzenia stosuje się nic innego jak kamienie wodne. Zanim zabierzemy się do ostrzenia naszych narzędzi, pamiętajmy, by każdorazowo zanurzyć kamień wodny pod powierzchnią wody (kilka minut wystarczy). Jest to konieczne z tego względu, że w trakcie ostrzenia kamień nie powinien być suchy. Kąt ostrzenia w granicach 15 stopni zaleca się, jeśli zależy nam na uzyskaniu maksymalnej ostrości wszystkich noży japońskich. Kamienie wodne są niezawodnymi ostrzałkami do regularnego używania w kuchni i zapewniają uzyskanie bezpiecznego oraz bardzo ostrego noża kuchennego.
Gradacja
1500
Masahiro
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.